Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανησυχία των ΗΠΑ για την ένταση στα Ιεροσόλυμα

Ανησυχία των ΗΠΑ για την ένταση στα Ιεροσόλυμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Tζον Κέρι, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισραήλ, Όρος του Ναού, Στέιτ Ντιπάρτμεντ,

Την ανησυχία του για την κλιμάκωση των εντάσεων στα Ιεροσόλυμα εξέφρασε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι και κάλεσε τους ηγέτες του Ισραήλ να επιτρέψουν την είσοδο στο “Όρος του Ναού” (ονομασία των Εβραίων για το Όρος των Τεμενών) σε μουσουλμάνους προσκυνητές.

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, ο Κέρι καταδίκασε τον πυροβολισμό του ακροδεξιού Ισραηλινού ακτιβιστή Γεχούντα Γκλικ στα Ιεροσόλυμα, λέγοντας ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει ήδη ζητήσει από τις τοπικές αρχές να δώσουν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό.

Ο Γκλικ δέχτηκε επίθεση και τραυματίστηκε έξω από το Κέντρο Κληρονομιάς του Μεναχέμ Μπεγκίν όπου διεξαγόταν την Τετάρτη ένα συνέδριο με σκοπό την προώθηση της εκστρατείας για να επιτρέπεται στους Εβραίους να προσεύχονται στο “Όρος του Ναού”.

“Είναι απόλυτα απαραίτητο όλες οι πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να αποφύγουν προκλητικές ενέργειες και ρητορικές και να διατηρήσουν τις ιστορικές αρχές στο Όρος του Ναού – τόσο στα λόγια όσο και στην πράξη”, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός.

Σχετικά άρθρα