Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Αλβανία φοβούνται οι Τουρκαλβανοί μην ανακηρυχθεί η Χειμάρρα ελληνική μειονοτική ζώνη

Στην Αλβανία φοβούνται οι Τουρκαλβανοί μην ανακηρυχθεί η Χειμάρρα ελληνική μειονοτική ζώνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Βόρεια Ήπειρος, Βορειοηπειρώτες, Ελληνική Ομογένεια, Χειμάρρα,

Ένα από τα θέματα συζήτησης στην εκπομπή «Të paekspozuarit» που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Ύλλι Ρακίπι (Ylli Rakipi) στον τηλεοπτικό σταθμό MCN ήταν η απογραφή πληθυσμού και κατοικιών που ξεκίνησε στις 18 Σεπτεμβρίου.

Συμμετείχαν ο ακροδεξιός εθνοϊσλαμιστής φασίστας Σπερτίμ Ιντρίζι (Shpërtim Idrizi), πρόεδρος του Κόμματος των Τσάμηδων (PDIU), ο ακραίων ανθελληνικών θέσεων δημοσιογράφος Αρτάν Χότζα (Artan Hoxha) και ο οικονομολόγος Νεριτάν Σεγιαμίνι (Neritan Sejamini).

O Ιντρίζι ισχυρίστηκε ότι η ερώτηση για την εθνική ταυτότητα συνιστά «κίνδυνο», διότι «σύμφωνα με το Νόμο για τις Μειονότητες που έχει θεσπίσει η Αλβανία, σε περίπτωση που σε μια καθορισμένη περιοχή το 20% των κατοίκων είναι μειονότητα, τότε αυτοί απολαμβάνουν αυτομάτως του δικαιώματος να χρησιμοποιούν δίγλωσσες πινακίδες, να χρησιμοποιούν τη σημαία του έθνους τους και η μητρική τους γλώσσα να είναι η δεύτερη επίσημη στην συγκεκριμένη περιοχή.

»Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι στη Χειμάρρα αλλά και στην Κονίσπολη, όπου σε δύο χωριά, Τζάρα και Μουρσί, η παρουσία των Ελλήνων στην απογραφή του 2011 ήταν 27%.

»Στη Χειμάρρα αρκεί να έρθουν 365 άτομα με λεωφορεία από την Ελλάδα και θα κηρυχθεί μειονοτική ζώνη».

O Ιντρίζι ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα με απόφαση του 2015 ισχυρίζεται ότι στην Αλβανία υπάρχουν 108 μειονοτικά χωριά και ότι οι κάτοικοί τους διευκολύνονται στην απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, τη λήψη συντάξεων κλπ.

Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι ο αριθμός των Ελλήνων στην Αλβανία δεν ξεπερνά το 0,9% του πληθυσμού, και συμπλήρωσε ότι και η CIA δίνει ποσοστό 1%.

Ο Χότζα υποστήριξε ότι οι ερωτήσεις για το θρήσκευμα και την εθνικότητα θα δημιουργήσουν προβλήματα.

Πρόσθεσε ότι «ένας από τους λόγους, για τους οποίους η Ελλάδα επιμένει να ορκιστεί Δήμαρχος ο Μπελέρης είναι διότι ο Δήμαρχος ορίζει τα άτομα που θα κάνουν την απογραφή στη Χειμάρρα.

»Εάν είχε ορκιστεί και έμενε προφυλακισμένος, θα μπορούσε να αναθέσει αυτό το έργο στον αντιδήμαρχο.

»Δεν τα κατάφερε, όμως, και σήμερα υπέγραψε ο Γιώργος Γκόρος (Jorgo Goro) για τους υπαλλήλους που θα κάνουν την απογραφή στη Χειμάρρα».

O ανθέλληνας Τουρκαλβανός Χότζα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα στρατιωτικά κοιμητήρια, ισχυριζόμενος ότι «αποδείχθηκε πως οι Έλληνες δεν είχαν οστά στρατιωτών για να γεμίσουν τα κοιμητήρια, οι εμπειρογνώμονες απέδειξαν ότι δεν υπάρχουν Έλληνες στρατιώτες.

»Γιατί δεν έγινε έρευνα όμως; Διότι ο Berisha άσκησε πιέσεις στην εισαγγελέα που ασχολήθηκε με το θέμα και ο φάκελος έκλεισε».

Ο Νεριτάν Σεγιαμίνι δήλωσε ότι «σε αντίθεση με την Ελλάδα, η οποία ασκεί επιθετική πολιτική για την εδώ ελληνική μειονότητα, προσπαθώντας να διογκώσει αριθμητικά και γεωγραφικά αυτή τη μειονότητα με παροχές, υλικά οφέλη, χορήγηση ιθαγένειας, η Αλβανία δεν έχει κάποια παρόμοια πολιτική, μολονότι 10% περίπου του πληθυσμού στην Ελλάδα είναι Αλβανοί μετανάστες».

Προσέξτε τον τρελό Σεγιαμίνι τι προσπαθεί να κάνει. Προσπαθεί να εξομοιώσει τη μειονότητα με τους μετανάστες, με τον κίνδυνο να στοχοποιήσει τους Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα, φταίνε δεν φταίνε, οι περισσότεροι προφανώς δεν έχουν σχέση με τον αλβανικό εθνικισμό των φτωχών και αυθαίρετα υποστηρίζει ότι στην Ελλάδα ζούνε περίπου ένα εκατ. Αλβανοί;

Πρόσθεσε ότι συστατικό της ελληνικής πολιτικής είναι και τα κοιμητήρια, ενώ οι Ιταλοί πήραν τα οστά των στρατιωτών τους, οι Έλληνες είπαν «να μείνουν εδώ».

Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι οι Αλβανοί αλλάζουν με ευκολία την εθνικότητα και το θρήσκευμα.

Η Ελλάδα ενδιαφέρεται και για τις περιουσίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που επίσημα είναι αλβανική, «ενώ η Αλβανία δεν ενδιαφέρεται για τους Τσάμηδες και τις περιουσίες τους».

Όσο στην Αλβανία συνεχίζονται αυτές οι ακροδεξιές μουρλές εκπομπές να ξέρουν οι πεινασμένοι Τουρκαλβανοί ότι συσσωρεύουν λόγους για να θυμώσει πραγματικά μαζί τους η Ελλάδα και να μην μπούνε ποτέ στην ΕΕ.

Νεοοθωαμανοί Τουρκαλβανοί

Ο Αλβανοτσάμης Σπετίμ Ιντρίζι είναι πιόνι της νεοθωμανικής στρατηγικής της Τουρκίας του Έρντογαν.

Και μαζί με τον «δημοσιογράφο» Αρτάν Χότζα ο οποίος είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία εναντίον του Ελληνισμού, είναι γνωστό ότι είναι οι κύριοι καλλιεργητές και προπαγανδιστές του ανθελληνικού και θρησκευτικού μίσος με παραπληροφόρηση, FAKE NEWS, αλλά και στοχοποιήσεις εναντίον των Ελλήνων.

Σχετικά άρθρα