Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σι Τζινπίνγκ: Η Κίνα και η Συρία θα δημιουργήσουν μια «στρατηγική συνεργασία»

Σι Τζινπίνγκ: Η Κίνα και η Συρία θα δημιουργήσουν μια «στρατηγική συνεργασία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνα, Μπασάρ αλ Άσαντ, Σι Τζινπίνγκ, Συρία,

Η Κίνα και η Συρία θα δημιουργήσουν μια «στρατηγική συνεργασία», ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κατά την επίσκεψη του ομολόγου του Μπασάρ αλ Άσαντ, προς αναζήτηση κεφαλαίων για την ανοικοδόμηση της πολύπαθης Συρίας.

«Σήμερα, θα ανακοινώσουμε από κοινού τη δημιουργία μιας στρατηγικής εταιρικής σχέσης Κίνας-Συρίας που θα αποτελέσει σημαντικό ορόσημο στην ιστορία των διμερών σχέσεων», δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος, σύμφωνα με το κρατικό κανάλι CCTV.

Ο Σύρος ηγέτης, απομονωμένος στη διεθνή σκηνή και σε αναζήτηση κεφαλαίων για την ανοικοδόμηση της χώρας του, ξεκίνησε την Πέμπτη 21/9 την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Κίνα μετά από σχεδόν 20 χρόνια, με την ελπίδα σύμφωνα με το Πεκίνο να φέρει τις διμερείς σχέσεις σε «ένα νέο επίπεδο».

Ο Μπασάρ αλ Άσαντ αναζητά κεφάλαια για την ανοικοδόμηση της χώρας που έχει ισοπεδωθεί από την πολυετή εμφύλιο, ο οποίος οδήγησε σε μαζική καταστροφή υποδομών και κατέστρεψε αρκετούς τομείς της οικονομίας, ενώ η Δαμασκός υπόκειται σε βαριές διεθνείς κυρώσεις.

«Πιστεύουμε ότι η επίσκεψη του Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ θα ενισχύσει την αμοιβαία πολιτική εμπιστοσύνη και συνεργασία σε διάφορους τομείς μεταξύ των δύο χωρών, ανεβάζοντας τους διμερείς δεσμούς σε νέο επίπεδο», δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κινεζικές εξωτερικές υποθέσεις Μάο Ning.

Η Κίνα είναι ένας από τους συμμάχους του Προέδρου Άσαντ.

Ειδικότερα, του έδωσε την υποστήριξή της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, απέχοντας τακτικά από την ψηφοφορία για ψηφίσματα που ανταγωνίζονται τη συριακή κυβέρνηση.

Σχετικά άρθρα