Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Τουρκία και Ισραήλ σχεδιάζουν από κοινού γεωτρήσεις στη Μεσόγειο

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Τουρκία και Ισραήλ σχεδιάζουν από κοινού γεωτρήσεις στη Μεσόγειο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Έρευνα Υδρογονανθράκων, Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Φυσικό Αέριο,

Διμερή συνάντηση είχαν Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Μπέντζαμιν Νετανιάχου την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι η χώρα του και το Ισραήλ σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν μαζί γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, στόχος των δύο χωρών είναι να διαμορφωθούν εκείνες οι δίοδοι που θα μεταφέρουν ενέργεια από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας.

Για τη συνάντηση των δύο ηγετών έχει κάνει ανάρτηση ο γνωστός δημοσιογράφος Ραγκίπ Σοϊλού, ο οποίος επισημαίνει ότι ο Ερντογάν πρότεινε να συσταθεί ένα σχήμα συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ.

Σε αυτό θα συμμετέχουν οι υπουργοί Ενέργειας, Βιομηχανίας και Τουρισμού των δύο χωρών, με στόχο την εμβάθυνση της τουρκοϊσραηλινής συνεργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο χώρες πέρασαν μια «δύσκολη» δεκαετία, γεμάτη από εντάσεις ανάμεσά τους.

Ωστόσο, οι σχέσεις Τουρκίας και Ισραήλ έχουν καλυτερέψει και σε αυτό έχουν βοηθήσει οι εκατέρωθεν επισκέψεις αξιωματούχων.

Αξιοσημείωτη ήταν η περσινή επίσκεψη του προέδρου του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ στην Άγκυρα.

Σχετικά άρθρα