Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ προειδοποίησε τη φιλοϊρανική Ταξιαρχία Ιμάμ Χουσεΐν στη Συρία ότι θα τη «χτυπήσει»

Το Ισραήλ προειδοποίησε τη φιλοϊρανική Ταξιαρχία Ιμάμ Χουσεΐν στη Συρία ότι θα τη «χτυπήσει»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Ισραήλ, Συρία, Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης (Ιράν), Χεζμπολάχ,

Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ προειδοποίησε μια παραστρατιωτική δύναμη που δρα στη Συρία και υποστηρίζεται από το Ιράν επειδή σχεδιάζει επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ, μετέδωσε ισραηλινό ραδιόφωνο την Τρίτη 19/9.

Το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού, Galei Tsahal, είπε ότι το Ισραήλ έστειλε προειδοποίηση στην υποστηριζόμενη από το Ιράν πολιτοφυλακή της Ταξιαρχίας Ιμάμ Χουσεΐν, η οποία θεωρείται πηγή ανησυχίας για τις Ισραηλινές Στρατιωτικές Πληροφορίες των Αμυντικών Δυνάμεων του Ισραήλ.

Πρόσθεσαν επίσης ότι η πολιτοφυλακή, που αποτελείται από υπομονάδες που δραστηριοποιούνται στη Συρία, στρατολογεί χιλιάδες μαχητές για να πραγματοποιήσουν πλήγματα κατά του Ισραήλ. Επίσης, οι ίδιοι διακινούν όπλα στη Συρία και την Ιορδανία.

Εστίασαν στον διοικητή της πολιτοφυλακής, Ζουλφικάρ Χανάουι, 42 ετών, ο οποίος έχει ηγηθεί στο παρελθόν πολιτοφυλακής που συνδέεται με τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ και θεωρείται από ορισμένους Ισραηλινούς αξιωματούχους πληροφοριών ως ο διάδοχος του διοικητή του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), Κασέμ Σολεϊμανί.

Ο Χανάουι έχει βελτιώσει το επίπεδο των δυνάμεών του και διεξάγει επιχειρήσεις κατά των δυνάμεων των ΗΠΑ και του Ισραήλ, και εμπλέκεται στο λαθρεμπόριο όπλων από το Ιράν στη Συρία και τον Λίβανο.

Η ισραηλινή προειδοποίηση έγινε καθώς η πολιτοφυλακή έχει στην κατοχή της ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πυραύλους εδάφους-εδάφους και αέρος-αέρος, έχει αναπτύξει στρατιωτικές περιπολίες και κατέχει οχυρωμένες θέσεις.

Η Ταξιαρχία Ιμάμ Χουσεΐν είναι μια από τις παραστρατιωτικές δυνάμεις υπό την ηγεσία Ιρακινών σιιτών φιλοϊρανών που ιδρύθηκε στην περιοχή της Δαμασκού κατά τη διάρκεια του συριακού εμφυλίου πολέμου, πολεμώντας στο πλευρό της συριακής κυβέρνησης.

Συνδέεται με την 4η Μεραρχία του συριακού στρατού και περιλαμβάνει στις τάξεις της μια ειδική συριακή μονάδα που ονομάζεται Τάγμα Θανάτου.

Σχετικά άρθρα