Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπασάρ αλ Άσαντ στην Κίνα – Θα ζητήσει βοήθεια για την ανοικοδόμηση της Συρίας

Ο Μπασάρ αλ Άσαντ στην Κίνα – Θα ζητήσει βοήθεια για την ανοικοδόμηση της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνα, Μπασάρ αλ Άσαντ, Σι Τζινπίνγκ, Συρία,

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ έφτασε την Πέμπτη 21/9 στην Κίνα, στην πρώτη επίσημη επίσκεψή του από το 2004, για να ζητήσει οικονομική υποστήριξη για την ανοικοδόμηση της Συρίας και να εκπέμψει μια αίσθηση διεθνούς νομιμότητας για το «καθεστώς» του.

Ο Αλ Άσαντ και άλλοι ξένοι ηγέτες θα συναντηθούν με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στην πόλη Χανγκζού.

Αργότερα, ο Αλ Άσαντ θα ταξιδέψει και στο Πεκίνο.

Το France 24 ανέφερε, επικαλούμενο τη Λίνα Χατίμπ, διευθύντρια του Ινστιτούτου Μέσης Ανατολής στο πανεπιστήμιο SOAS στο Λονδίνο, ότι «ο Άσαντ σκοπεύει να ταξιδέψει στην Κίνα για να μεταδώσει μια αίσθηση διεθνούς νομιμότητας για το καθεστώς του και να δώσει μια εικόνα της διαφαινόμενης κινεζικής υποστήριξης για την ανοικοδόμηση της Συρίας».

Η Χατίμπ σημείωσε ότι ο χρόνος αυτής της επίσκεψης είναι σημαντικός καθώς ο αλ Άσαντ αντιμετωπίζει επί του παρόντος αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Περιφέρεια Σουέιντα, στη νότια Συρία.

«Είναι απίθανο ότι καμία (πρόθεση) θα είναι πειστική για έναν όλο και πιο ανήσυχο πληθυσμό στη Σουέιντα», πρόσθεσε η Χατίμπ.

Στις 18 Σεπτεμβρίου, μια ανώτερη κυβερνητική πηγή της Συρίας, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, αποκάλυψε στην ιστοσελίδα North Press ότι ο πρωταρχικός στόχος του αλ Άσαντ κατά την επίσκεψή του στην Κίνα είναι να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ Συρίας και Κίνας και να διερευνήσει ευκαιρίες για στρατηγικές συνεργασίες για ενίσχυση του εμπορίου και των επενδύσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Αυτή η επίσκεψη στοχεύει να ενισχύσει τους διμερείς σχέσεις Κίνας-Συρίας και να συζητήσει τρόπους συνεργασίας στον πολιτικό τομέα, είπε η πηγή.

Πρόσφατα, η εμπλοκή της Κίνας στη Μέση Ανατολή επεκτάθηκε καθώς μεσολάβησε σε μια συμφωνία μεταξύ των μακροχρόνιων αντιπάλων Σαουδική Αραβία και Ιράν για την αποκατάσταση των σχέσεων.

Ακολούθησε η επανεισδοχή της Συρίας στον Αραβικό Σύνδεσμο σε μια σύνοδο κορυφής στη Σαουδική Αραβία τον Μάιο, τερματίζοντας τη δεκαετή περιφερειακή της απομόνωση.

Σχετικά άρθρα