Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αζερμπαϊτζάν: Μέχρι να παραδοθούν οι Αρμένιοι του Καραμπάχ θα συνεχιστεί η επίθεση

Αζερμπαϊτζάν: Μέχρι να παραδοθούν οι Αρμένιοι του Καραμπάχ θα συνεχιστεί η επίθεση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Δημοκρατία του Αρτσάχ, Ναγκόρνο Καραμπάχ,

Το Αζερμπαϊτζάν ζήτησε από τις αρμενικές ένοπλες ομάδες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, τις οποίες χαρακτήρισε «παράνομες», να παραδοθούν, διαφορετικά θα συνεχίσει την «αντιτρομοκρατική επιχείρηση μέχρι τέλους» μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο την διοίκηση της προεδρίας.

Παράλληλα η διοίκηση της προεδρίας δήλωσε ότι το Αζερμπαϊτζάν είναι έτοιμο να συναντηθεί με εκπροσώπους των εθνοτικών Αρμενίων στο Γιεβλάχ εφόσον εκπληρώσουν «σειρά όρων».

«Ωστόσο, για να σταματήσει η αντιτρομοκρατική επιχείρηση, οι παράνομοι αρμενικοί στρατιωτικοί σχηματισμοί πρέπει να υψώσουν τη λευκή σημαία, να παραδοθούν όλα τα όπλα και να διαλυθεί το παράνομο καθεστώς», αναφέρει η προεδρική διοίκηση, προσθέτοντας ότι «διαφορετικά, η αντιτρομοκρατική επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι τέλους».

Στους 25 οι νεκροί, εκκενώθηκαν έξι κοινότητες, σύμφωνα με στέλεχος των αυτονομιστών

Ένας αυτονομιστής αξιωματούχος των υπηρεσιών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, ο Γκεγάμ Στεπανιάν, υποστήριξε απόψε ότι τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις επιχειρήσεις του αζέρικου στρατού στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Στεπανιάν, δύο από τα θύματα ήταν άμαχοι.

Το πρακτορείο Reuters που μετέδωσε τη δήλωση δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει αυτήν την πληροφορία.

Λίγο νωρίτερα, ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ» (πρώην Twitter) ότι εκκενώθηκαν έξι κοινότητες.

«Οι άμαχοι έξι κοινοτήτων του Αρτσάχ (σ.σ. η ονομασία με την οποία αποκαλούν το Ναγκόρνο Καραμπάχ οι αυτονομιστές) απομακρύνθηκαν» λόγω των στρατιωτικών επιχειρήσεων, έγραψε στην ανάρτησή του.

Περισσότεροι από 7.000 άμαχοι από 16 τοποθεσίες απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους, σύμφωνα με τους Αρμένιους αυτονομιστές

Περισσότεροι από 7.000 άμαχοι από 16 τοποθεσίες απομακρύνθηκαν την Τρίτη 19/9 στο Ναγκόρνο Καραμπάχ μετά την έναρξη μεγάλης στρατιωτικής επιχείρησης από το Αζερμπαϊτζάν, ανακοίνωσαν οι αρμενικές αυτονομιστικές Αρχές του θύλακα αυτού.

«Περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από 16 τοποθεσίες των περιοχών Ασκεράν, Μαρτακέρτ, Μαρτούνι (και) Σούσι στο Αρτσάχ», η αρμενική ονομασία του Ναγκόρνο Καραμπάχ, δήλωσε στην πλατφόρμα «X» ο Γκεγάμ Στεπανιάν, ο αξιωματούχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της αυτονομιστικής περιοχής.

Σχετικά άρθρα