Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Γάλλοι» και «Βέλγοι» μουτζαχεντίν στη Συρία κάνουν τζιχάντ για την Αλ Κάιντα και την Τουρκία

«Γάλλοι» και «Βέλγοι» μουτζαχεντίν στη Συρία κάνουν τζιχάντ για την Αλ Κάιντα και την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Γαλλία, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζιχαντιστές,

Περίπου 80 καταζητούμενοι ξένης υπηκοότητας μουτζαχεντίν στη Συρία, κυρίως γαλλικής ιθαγένειας (υπηκοότητας), σχημάτισαν μια ανεξάρτητη τζιχαντιστική ένοπλη ομάδα στην επαρχία Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία σε έναν καταυλισμό κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Δημοσίευμα του Middle East Eye ανέφερε ότι ο Ομάρ Ομσέν, ένας γαλλοσενεγαλέζος τζιχαντιστής καταζητούμενος από τις γαλλικές Αρχές, πέτυχε να σχηματίσει μια γαλλική ένοπλη ομάδα με το όνομα Φιρκάτ αλ Γκουράμπα (Firqat al-Ghuraba, δηλαδή Ταξιαρχία Ξένων) που συνήθιζε να πολεμά με τη Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS, πρώην μέτωπο Αλ Νούσρα, συριακή Αλ Κάιντα).

Η Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, που μετονομάστηκε το 2017, ελέγχει την πόλη Ιντλίμπ και δυτικά εδάφη της Περιφέρειας του Χαλεπίου, υπό το πρόσχημα της ισλαμιστικής και φιλοτουρκικής αντιπολιτευόμενης «Κυβέρνησης Σωτηρίας».

Η Φιρκάτ αλ Γκουράμπα είναι μια ενεργή ομάδα τζιχαντιστών που ευθυγραμμίζεται με την Αλ Κάιντα.

Η ομάδα αποτελείται κυρίως από ξένους μαχητές από την Ευρώπη με πολλούς να προέρχονται από τη Γαλλία και το Βέλγιο.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ανάλυσης Τρομοκρατίας (CAT) που εδρεύει στο Παρίσι, 80 ενήλικες ζουν στον καταυλισμό, 60 από αυτούς είναι Γάλλοι υπήκοοι και έχουν μαζί τους σχεδόν εκατό παιδιά.

Όταν η ομάδα πρωτοήρθε στην Ιντλίμπ, ζούσαν σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς.

Τώρα έχουν ένα ανεξάρτητο περιφραγμένο στρατόπεδο με σπίτια, ένα τζαμί, ένα σχολείο, ακόμη και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, το οποίο οι τζιχαντιστές της ομάδας αρνήθηκαν να αποκαλύψουν πώς χρηματοδοτείται.

Πρόσφατα, η «γαλλική» ομάδα βρισκόταν σε αντιπαράθεση με την Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, η οποία ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της Ιντλίμπ και προσπαθεί να συμπεριλάβει μικρότερες ένοπλες ομάδες υπό τη διοίκηση της.

Επίσης, η Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ φυλάκισε τον αρχηγό της γαλλικής ομάδας, Ομσέν, για ενάμιση χρόνο λόγω θρησκευτικών διαφορών πριν τον αφήσουν ελεύθερο.

Η ένταση μεταξύ των «Γάλλων» και των άλλων τζιχαντιστών δεν έχει κοπάσει καθώς η Φιρκάτ αλ Γκουράμπα έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο κατηγορώντας τη Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ ότι εγκατέλειψε τον «Τζιχάντ», δηλαδή τον ιερό ισλαμικό πόλεμο.

Σχετικά άρθρα