Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργή από το Ισραήλ για την αναγνώριση Παλαιστινιακού Κράτους από τη Σουηδία

Οργή από το Ισραήλ για την αναγνώριση Παλαιστινιακού Κράτους από τη Σουηδία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άβιγκντορ Λίμπερμαν, Ισραήλ, Παλαιστίνη, Παλαιστινιακή Αρχή, Σουηδία,

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Άβιγκντορ Λίμπερμαν (Avigdor Liberman) ανακάλεσε την Πέμπτη τον πρέσβη του Ισραήλ στη Σουηδία, ως απάντηση στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από τη Σουηδία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας ανακοίνωσε την απόφαση αναγνώρισης της Παλαιστινιακής Αρχής ως “Πολιτεία της Παλαιστίνης” σε λιγότερο από ένα μήνα από την αρχική εξαγγελία της κυβέρνησής του ότι σκόπευε να αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος.

Ο Λίμπερμαν σε δήλωσή του υπογράμμισε ότι “η απόφαση της Σουηδικής κυβέρνησης να αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος είναι μια αξιοθρήνητη απόφαση η οποία το μόνο που καταφέρνει είναι να ενδυναμώσει τα εξτρεμιστικά στοιχεία και την παλαιστινιακή απορριπτικότητα”.

“Είναι ντροπή που η σουηδική κυβέρνηση επέλεξε αυτή την αναγνώριση, η οποία θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά και δεν θα προσφέρει κανένα όφελος”, είπε.

Μάλιστα έκανε και την ακόλουθη αιχμηρή δήλωση προς την αριστερή σουηδική κυβέρνηση: “Η σουηδική κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι οι σχέσεις στη Μέση Ανατολή είναι περισσότερο περίπλοκες από ένα αυτοσυναρμολογούμενο έπιπλο του ΙΚΕΑ και πρέπει να πράττουν με υπευθυνότητα και ευαισθησία”.

Σχετικά άρθρα