Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπελέρης: Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την απάντηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Μπελέρης: Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την απάντηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Βόρεια Ήπειρος, Βορειοηπειρώτες, Ελληνική Ομογένεια, Έντι Ράμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Φρέντι Μπελέρης, Χειμάρρα,

Ο εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντης Μπελέρης, απάντησε γραπτώς σε ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν από την εκπομπή «Τώρα», με την Έρλα Μεχίλι (Erla Mëhilli), στον τηλεοπτικό σταθμό Euronews Albania. Οι ερωταπαντήσεις, τις οποίες διάβασε η εν λόγω δημπσιογράφος στην εκπομπή, έχουν αναλυτικά ως εξής:

Κύριε Μπελέρι, σήμερα ήταν η πρώτη συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος εναντίον σας, τι περιμένετε τώρα από τη δικαιοσύνη;

Μπελέρης: «Περιμένω από το δικαστικό σώμα να βρεθεί ένας θαρραλέος δικαστής, ο οποίος δεν θα επηρεαστεί από πολιτικές πιέσεις και ο οποίος θα εφαρμόσει τον νόμο και το Σύνταγμα, όχι για να διευκολύνει τη θέση μου, αλλά για να αποκαταστήσει την τιμή της Μεταρρυθμισμένης Δικαιοσύνης.

»Είναι λυπηρό το γεγονός ότι το δικαστήριο με τις αποφάσεις που λαμβάνει επιβεβαιώνει τις παραβάσεις της Αστυνομίας.

»Θέλω να πιστεύω στη Δικαιοσύνη, γι’ αυτό κι έχω κάνει καταγγελίες και αιτήματα συνεχώς, αλλά στη δική μου περίπτωση επινοήθηκαν διαδικασίες, πλαστά έγγραφα, υποκλοπές που ουδείς γνωρίζει πότε έγιναν και με τι έγιναν.

»Αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται η αρχή “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”.

»Είμαι υπό κράτηση με τη μαρτυρία κάποιου καταδικασμένου για απάτη και δεν υπήρξε δικαστήριο να πει ότι με τέτοια “μισά στοιχεία” δεν μπορεί να σταθεί ο φάκελος.

»Λαϊκή δικαιοσύνη με επικεφαλής αυτόν που έχει όλες τις εξουσίες στα χέρια του.

»Την ποινική δίωξη στην περίπτωσή μου την ασκεί η Αστυνομία, κατά παράβαση του Συντάγματος!

»Η Αστυνομία “διόρισε” τους εισαγγελείς χωρίς κλήρο, γνωρίζοντας τα ονόματά τους από την προηγούμενη ημέρα της καταχώρισης της διαδικασίας μου.

»Ίσως αυτό να είναι το πρότυπο της Δικαιοσύνης στην Αλβανία, ίσως εγώ να περιμένω πάρα πολλά όταν απαιτώ να εφαρμοστεί ο νόμος.

»Όσο για την παρέμβαση του Ράμα, ξέρω όσα έχετε ακούσει όλοι: Τις προσβολές κατά τη διάρκεια της εκστρατείας σε όλη την Αλβανία, την παρενόχληση από την Αστυνομία που εξαρτάται από αυτόν, το γεγονός ότι η Αστυνομία των φυλακών δεν μου δίνει άδεια να ορκιστώ και τις εμφανίσεις του πριν από κάθε δίκη μου.

»Άκουσα τις δηλώσεις του ότι τα στοιχεία υπάρχουν από τότε που με συνέλαβε η Αστυνομία, ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και δεν αφήνει τη Δικαιοσύνη να μιλήσει από μόνη της».

Τι περιμένετε από την επίσημη Αθήνα;

Μπελέρης: «Από την Αθήνα, όπως και από οποιονδήποτε διεθνή οργανισμό, περιμένω να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα και να μην ανέχονται παραβιάσεις του κράτους δικαίου για οποιαδήποτε αιτία, όσο μεγάλη κι αν είναι».

Έχετε κάποιο σχόλιο σχετικά με τη στάση του State Department, η οποία έχει ερμηνευτεί από κάποιους [σ.σ. στην Αλβανία] ως “ψυχρολουσία” στην Αθήνα;

Μπελέρης: «Την ερώτηση έκανε ανεξάρτητος δημοσιογράφος και όχι η επίσημη Αθήνα.

»Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την απάντηση, καθώς την αναζητώ εδώ και 4 μήνες.

»Η εφαρμογή του νόμου και του αλβανικού Συντάγματος παραβιάζεται κατάφωρα».

Πιστεύετε ότι ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα είναι εκτός αυτής της ιστορίας και άφησε τη Δικαιοσύνη να αποδώσει δικαιοσύνη όπως έχει λεχθεί;

Μπελέρης: «Ο πρωθυπουργός Ράμα με επηρέασε με τις δηλώσεις και τις επιθέσεις του πέραν πάσης αμφιβολίας, προκειμένου να επηρεάσει την Αστυνομία για να σκηνοθετήσει την πράξη σε βάρος μου.

»Όταν η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, δεν χρειάζεται να βγαίνει κάθε τρεις μέρες ο πρωθυπουργός να λέει ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη.

»Κι όχι μόνο αυτό, πριν από κάθε δικαστική συνεδρίαση βγαίνει και κάνει δηλώσεις, για να επηρεάσει τη λήψη αποφάσεων των οργάνων της Δικαιοσύνης».

Σχετικά άρθρα