Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Έντι Ράμα μιλά με το ελληνικό λόμπι στη Νέα Υόρκη μήπως και γλιτώσει το «ξύλο»

Ο Έντι Ράμα μιλά με το ελληνικό λόμπι στη Νέα Υόρκη μήπως και γλιτώσει το «ξύλο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Άλεξ Καρλούτσος, Βαλκάνια, Βόρεια Ήπειρος, Βορειοηπειρώτες, Ελληνική Ομογένεια, Έντι Ράμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ),

Ο ιστότοπος pamfleti.net κάνει λόγο για «μυστικές διαπραγματεύσεις Έντι Ράμα με τους Έλληνες στη Νέα Υόρκη, υπό τον φόβο παρασκηνιακών πληγμάτων που μπορεί να δεχθεί από την Αθήνα λόγω της υπόθεσης Μπελέρη».

Στη σχετική ανάρτηση υποστηρίζεται ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός προωθεί με πλήρη μυστικότητα συναντήσεις με μέλη του ελληνικού λόμπι στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη.

Κατά το δημοσίευμα, εκτός από τα «μέλη του ελληνικού λόμπι», θα συναντηθεί «και επώνυμους Χειμαρριώτες, μέλη εθνικιστικών Συλλόγων, ένας από τους οποίους είναι ο πάτερ Αλέξανδρος Καρλούτσος, δεύτερος στην ιεραρχία της Ελληνικής Εκκλησίας της Αμερικής, με τον οποίο ο Έντι Ράμα έχει επαφές από το 2020.

Ο Έντι Ράμα θα προσπαθήσει μέσω του Καρλούτσου –είναι γνωστές οι διασυνδέσεις του με το περιβάλλον του προέδρου Μπάιντεν– να γίνει δεκτός έστω και στον προθάλαμο του γραφείου του Μπάιντεν.

Παράλληλα θα προσπαθήσει μέσω του Καρλούτσου να πείσει την Ελλάδα να μην προχωρήσει σε αντίποινα σε βάρος της Αλβανίας.

Ένας άλλος στόχος του Έντι Ράμα είναι να πετύχει μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Εάν τελικά οι διαπραγματεύσεις γίνουν, τότε αναμένεται υποχώρηση Rama στην υπόθεση Μπελέρη, πιο εφικτή θα ήταν η χορήγηση άδειας ώστε αυτός να ορκιστεί Δήμαρχος.

Σχετικά άρθρα