Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη: Αναμένουμε από τις αλβανικές Αρχές να τηρήσουν τους νόμους της χώρας

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη: Αναμένουμε από τις αλβανικές Αρχές να τηρήσουν τους νόμους της χώρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Βόρεια Ήπειρος, Βορειοηπειρώτες, Ελληνική Ομογένεια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Φρέντι Μπελέρης, Χειμάρρα,

Το μήνυμα στις αλβανικές Αρχές ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναμένει να τηρηθεί το γράμμα της εγχώριας νομοθεσίας στην υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη έστειλε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Απαντώντας σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε «γνωρίζουμε την υπόθεση (της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη) και αναμένουμε από τις αλβανικές Αρχές να τηρήσουν τη δέουσα διαδικασία σύμφωνα με τους νόμους (της χώρας)», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Λίγες ημέρες πριν και συγκεκριμένα την Παρασκευή (8/9) ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Φρέντι Μπελέρη, Eugen Gjyzari, βρέθηκε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.

Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός, εξέφρασε τη συμπαράσταση του δικηγορικού σώματος στον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, καθόσον παραβιάζονται οι θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου και της δίκαιης δίκης και επεσήμανε την ανάγκη προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων της αναγνωρισμένης δικαϊκώς ελληνικής μειονότητας.

Περαιτέρω, ενημέρωσε τον πληρεξούσιο δικηγόρο του δημάρχου για την πρόσφατη απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία αντιπροσωπεία της Ολομέλειας θα παρασταθεί κατά τη συζήτηση της εκ νέου επανεξέτασης της προφυλάκισής του.

Είχε προηγηθεί το ηχηρό μήνυμα στην Αλβανία για το κράτος δικαίου από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το οποίο ενόχλησε τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Σχετικά άρθρα