Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαζλούμ Άμπντι: Το συριακό καθεστώς θέλει να ελέγξει τα εδάφη της AANES

Μαζλούμ Άμπντι: Το συριακό καθεστώς θέλει να ελέγξει τα εδάφη της AANES
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μαζλούμ Άμπντι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF),

Ο ανώτατος διοικητής των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), Μαζλούμ Άμπντι, είπε τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου ότι αποκάλυψε σχέδια της συριακής κυβέρνησης με στόχο τον έλεγχο των περιοχών της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES).

Ο Άμπντι είπε, σε συνέντευξή του στο al-Arabiya al-Hadath, ότι οι κινήσεις των ΗΠΑ σε αυτές τις περιοχές πραγματοποιήθηκαν υπό την επίβλεψη των SDF.

Υπήρχαν ένοπλες ομάδες υποστηριζόμενες από το «συριακό καθεστώς» που είχαν εισέλθει στις περιοχές που ελέγχονται από την AANES από δυτικά του ποταμού Ευφράτη, σύμφωνα με τον Κούρδο στρατηγό.

Εξήγησε περαιτέρω ότι οι ΗΠΑ είχαν ζητήσει ειρηνική επίλυση της κρίσης στο Κυβερνείο της Ντέιρ Αλ Ζουρ, στην ανατολική Συρία, και πραγματοποίησαν εκτενείς συναντήσεις με τις SDF, σημειώνοντας ότι ο Διεθνής Συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ παρείχε αεροπορική υποστήριξη στις SDF κατά των μαχητών που είχαν εισέλθει στη Ντέιρ αλ Ζουρ.

Αυτό προέκυψε μετά από μια στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε από τις SDF εναντίον πυρήνων του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στην Ντέιρ αλ Ζουρ.

Οι SDF ανακοίνωσαν αργότερα την απόλυση του διοικητή του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Ντέιρ αλ Ζουρ, Αχμάντ αλ Χαμπίλ, γνωστού ως Αμπού Κάουλα, για τη συμμετοχή του σε εγκλήματα.

Η επιχείρηση οδήγησε στην έκρηξη συγκρούσεων μεταξύ των SDF και ενόπλων που συνδέονται με τον απολυμένο ηγέτη και με τον Αλ Μπασίρ, αρχηγό της φυλής Αλ Μπαγκάρα, μια φιλοϊρανική προσωπικότητα, του οποίου οι ένοπλες ομάδες δραστηριοποιούνται στη δυτική όχθη του Ευφράτη, υπό τον έλεγχο των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και των πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Αρκετά εξωτερικά μέρη εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση και θεώρησαν ότι ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ των SDF και των αραβικών φυλών, κάτι που οι SDF αρνήθηκαν.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο στρατηγός Άμπντι ανέφερε ότι είχαν διατηρήσει επικοινωνία με τους ηγέτες των φυλών στη Ντέιρ Αλ Ζουρ κατά τη διάρκεια της κρίσης και ότι ενδιαφέρονται για μια ειρηνική επίλυση.

Τόνισε επίσης ότι οι αραβικές φυλές στις περιοχές που ελέγχονται από την AANES «δεν θέλουν την επιστροφή του συριακού καθεστώτος».

Ο γενικός διοικητής των SDF επεσήμανε επίσης ότι η Τουρκία είχε αναπτύξει τζιχαντιστικές ένοπλες ομάδες για να επιτεθούν στις SDF στη Μανμπίτζ, στη βόρεια Συρία.

Ως αποτέλεσμα, οι κυβερνητικές δυνάμεις που βρίσκονταν στα περίχωρα της Μανμπίτζ είχαν αποσυρθεί από αυτές τις περιοχές. Δηλαδή, το συριακό καθεστώς θα «επέτρεπε» στους φιλότουρκους τζιχαντιστές να επιτεθούν στους Κούρδους.

Σχετικά άρθρα