Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η φασίστρια Μελόνι μετακομίζει σε βίλα με πισίνα – Ο φασισμός θέλει… καλοπέραση

Η φασίστρια Μελόνι μετακομίζει σε βίλα με πισίνα – Ο φασισμός θέλει… καλοπέραση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιταλία, Τζόρτζια Μελόνι,

Η Τζόρτζια Μελόνι μετακομίζει σε βίλα, αξίας 1,1 εκατομμυρίων ευρώ που διαθέτει και πισίνα, γράφει η ιστοσελίδα Fatto Quotidiano.

Η Ιταλίδα φασίστρια πρωθυπουργός πούλησε αντί 650.000 ευρώ ένα διαμέρισμα που διέθετε στο Τορίνο και στο οποίο διέμενε από το 2017 και πρόκειται σε δύο μήνες να μετακομίσει, γράφει η ιταλική ιστοσελίδα.

Η βίλα είναι διώροφη με 16 δωμάτια και έχει έκταση 350 τετραγωνικών μέτρων.

Διαθέτει κήπο με πισίνα και στην ταράτσα πρόκειται να τοποθετηθούν 48 φωτοβολταϊκά πάνελ, για την ενεργειακή αυτονομία του κτιρίου.

Αντιδράσεις για τον σύντροφο της Μελόνι

Η Ιταλίδα φασίστρια πρωθυπουργός έχει πάντως να αντιμετωπίσει τις τελευταίες ημέρες το σκάνδαλο που προκάλεσε ο σύντροφός της, δημοσιογράφος Αντρέα Τζιαμπρούνο, ο οποίος παρουσιάζει την εκπομπή «Diario del giorno» στον τηλεοπτικό σταθμό Rete 4.

Σχολιάζοντας τον ομαδικό βιασμό μιας 19χρονης στο Παλέρμο, ο Τζιαμπρούνο εμφανίστηκε να επιρρίπτει ευθύνες και στο θύμα:

«Όταν πας να χορέψεις, σίγουρα έχεις κάθε δικαίωμα να μεθύσεις.

»Αλλά αν αποφύγεις να μεθύσεις και έτσι να χάσεις τον έλεγχο, αποφεύγεις επίσης να αντιμετωπίσεις ορισμένα προβλήματα και να συναντήσεις τον λύκο» είπε στην εκπομπή του ο σύντροφος της Μελόνι.

Το σχόλιο αυτό του Τζιαμπρούνο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Δεν είναι δυνατόν να κατηγορείται το θύμα», δήλωσε η βουλευτίνα του Δημοκρατικού Κόμματος Κιάρα Γκριμπάντο.

Ο Τζιαμπρούνο «ήταν αηδιαστικός και προσβλητικός, αφού ξέχασε να πει στους άνδρες, τους μόνους ένοχους, ότι πρέπει να σταματήσουν να βιάζουν», είπε η Ιταλίδα βουλευτίνα.

Μια άλλη βουλευτίνα του Δημοκρατικού Κόμματος, η Κιάρα Μπράγκα, απευθύνθηκε ευθέως στην πρωθυπουργό:

«Η Μελόνι πρέπει να αποστασιοποιηθεί από αυτά τα λόγια, που υποδηλώνουν ότι μερικές φορές “φταίνε” οι γυναίκες, αυτό είναι απαράδεκτο».

Η αντιπρόεδρος του κόμματος των Πέντε Αστέρων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Βιτόρια Μπαλντίνο, πρόσθεσε ότι «αν ήμουν στη θέση σας, κυρία πρωθυπουργέ, θα συμβούλευα τον σύντροφό μου να ζητήσει συγγνώμη, για να μην υπάρχει υποψία ότι τα λόγια του υποστηρίζονται από την οικογένεια της γυναίκας που ηγείται της χώρας».

Η Μελόνι επέλεξε πάντως να μην σχολιάσει την υπόθεση, πιθανώς επειδή ο Τζιαμπρούνο «δεν μιλά ποτέ για την εκπομπή του στο σπίτι», όπως δήλωσε πρόσφατα.

Ο Τζιαμπρούνο, από την άλλη, έδωσε μια εξήγηση, η οποία απέχει πολύ από τη συγγνώμη.

Ο δημοσιογράφος είπε πως οι εναντίον του επικρίσεις είναι «σουρεαλιστικές» γιατί «δεν δικαιολόγησε» την πράξη, αντιθέτως τη χαρακτήρισε «αηδιαστική».

Σχετικά άρθρα