Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ουκρανία: Οι Ρώσοι βασάνισαν και βίασαν παιδιά

Ουκρανία: Οι Ρώσοι βασάνισαν και βίασαν παιδιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασανιστήρια, Βιασμός, Ουκρανία, Ρωσία,

Καταγράφηκαν μεμονωμένες περιπτώσεις όπου παιδιά στερήθηκαν την ελευθερία τους και υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια μαζί με ενήλικες.

Η Γιούλια Ουσένκο, επικεφαλής του Τμήματος Προστασίας των Παιδικών Συμφερόντων και Καταπολέμησης της Βίας του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα της Ουκρανίας, είπε σχετικά σε μια συνέντευξη στο Interfax-Ukraine:.

«Σήμερα, τα όργανα προανάκρισης και οι εισαγγελείς τεκμηριώνουν τέτοια εγκλήματα σε περισσότερες από 3.200 ποινικές διαδικασίες.

»Αυτές περιλαμβάνουν δολοφονίες, ακρωτηριασμούς, απαγωγές παιδιών, αναγκαστικό εκτοπισμό, απέλαση, σεξουαλική βία κατά παιδιών, επιθέσεις σε ιδρύματα και εγκαταστάσεις για παιδιά», είπε.

Ο Γιούλια Ουσένκο τόνισε ότι η απαγωγή συχνά συνοδεύεται από βασανιστήρια και παράνομη στέρηση της ελευθερίας.

«75 παιδιά υπέφεραν ως αποτέλεσμα βασανιστηρίων. (…) Οι συνθήκες υπό τις οποίες τα παιδιά βρίσκονταν μαζί με τους ενήλικες στο υπόγειο του σχολείου, η μεταχείρισή τους – ισοδυναμούσε με βασανιστήρια», είπε η επικεφαλής του τμήματος.

Επίσης, οι εισαγγελείς κατέγραψαν μεμονωμένες περιπτώσεις στις περιοχές Χερσώνα και Χάρκοβο, όταν παιδιά στερούνταν την ελευθερία τους και υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια μαζί με ενήλικες.

Η Γιούλια Ουσένκο σημείωσε ότι τα παιδιά υπέφεραν επειδή, σύμφωνα με τους κατακτητές, μπορούσαν να μεταδώσουν πληροφορίες σχετικά με την κίνηση του ρωσικού εξοπλισμού και διορθωτικές πληροφορίες για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Αναφορές βασανιστηρίων ελήφθησαν ήδη μετά την απελευθέρωση των εδαφών, οι περισσότερες από τις περιπτώσεις σεξουαλικής βίας -13 από αυτές καταγράφηκαν σήμερα- διαπιστώθηκαν επίσης μετά την αποκατοχή (απελευθέρωση) εδαφών.

Σχετικά άρθρα