Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βρετανία επισπεύδει τον φθινοπωρινό εμβολιασμό για την covid-19 και τη γρίπη

Η Βρετανία επισπεύδει τον φθινοπωρινό εμβολιασμό για την covid-19 και τη γρίπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Εμβόλιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Την έναρξη του φθινοπωρινού εμβολιασμού για την covid-19 και τη γρίπη επισπεύδει η Βρετανία. Μετά τον εντοπισμό στην χώρα της υποπαραλλαγής ΒΑ.2.86 του SARS-CoV-2, που φέρει πολλαπλές μεταλλάξεις.

Οι επιστήμονες λένε ότι η BA.2.86, μια παραλλαγή της Όμικρον, είναι απίθανο να προκαλέσει κάποιο καταστροφικό κύμα σοβαρής ασθένειας ή και θανάτου, δεδομένης της ανοσοποιητικής άμυνας που δημιουργήθηκε παγκοσμίως με τους εμβολιασμούς αλλά και τις νοσήσεις.

Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι τα ετήσια εμβολιαστικά προγράμματα για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού θα ξεκινήσουν λίγες εβδομάδες νωρίτερα από το προβλεπόμενο, λόγω αυτής της παραλλαγής.

«Ενόσω οι κορυφαίοι επιστήμονές μας συγκεντρώνουν περισσότερες πληροφορίες για την παραλλαγή BA.2.86, είναι λογικό να επισπεύσουμε τα προγράμματα εμβολιασμού» ανέφερε η υφυπουργός Υγείας Μαρία Κόφιλντ.

Η παραλλαγή αυτή εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία στις 18 Αυγούστου.

Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει στις 11 Σεπτεμβρίου και οι πρώτοι που θα κάνουν το εμβόλιο θα είναι όσοι φιλοξενούνται σε οίκους ευγηρίας και άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Πάντως η παραλλαγή αυτή δεν χαρακτηρίζεται ακόμη «παραλλαγή ανησυχίας» στη Βρετανία και το υπουργείο Υγείας διαβεβαίωσε ότι δεν θα αλλάξουν οι οδηγίες του προς το ευρύτερο κοινό.

Για πρώτη φορά, η παραλλαγή εντοπίστηκε στη Δανία στις 24 Ιουλίου. Έκτοτε, εντοπίστηκε και σε άλλους ασθενείς σε λίγες χώρες.

Σχετικά άρθρα