Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι συνοριοφύλακες πυροβολούν στο ψαχνό Σύρους πρόσφυγες – Τραυμάτισαν έναν άνδρα και μία γυναίκα

Οι Τούρκοι συνοριοφύλακες πυροβολούν στο ψαχνό Σύρους πρόσφυγες – Τραυμάτισαν έναν άνδρα και μία γυναίκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Συρία, Τουρκία,

Το Σάββατο 26/8, μια γυναίκα και ένας νεαρός άνδρας τραυματίστηκαν από Τούρκους συνοριοφύλακες ενώ προσπαθούσαν να διασχίσουν τα σύνορα κοντά στην πόλη Μαμπρούκα στη βόρεια ύπαιθρο της πόλης Ρας αλ Αΐν, στη βόρεια Συρία. Επιπλέον, άλλοι εννέα συνελήφθησαν.

Τοπική πηγή ανέφερε ότι οι συνοριοφύλακες άνοιξαν πυρ κατά των Ταρφά αλ-Αμπούντ, 41 ετών, και Φαντέλ αλ-Σαμούρι, 25 ετών, καθώς προσπαθούσαν να περάσουν προς το τουρκικό έδαφος από τη Μαμπρούκα, τραυματίζοντας και τους δύο.

Η πηγή ενημέρωσε περαιτέρω την ιστοσελίδα North Press ότι εννέα πολίτες συνελήφθησαν αφού διέσχισαν το συνοριακό τείχος και μεταφέρθηκαν στο κέντρο παρακολούθησης απέναντι από την πόλη Ρας αλ Αΐν, πριν μεταφερθούν σε κέντρο κράτησης στην Ούρφα της Τουρκίας.

Τον Αύγουστο, ο αριθμός των ατόμων που τραυματίστηκαν από τους Τούρκους συνοριοφύλακες έχει ξεπεράσει τους 30, μεταξύ των οποίων έξι γυναίκες, καθώς συνεχίζονται οι παραβιάσεις κατά αμάχων που προσπαθούν να περάσουν στο τουρκικό έδαφος.

Οι τουρκικές Αρχές διαπράττουν πολλές παραβιάσεις κατά Σύρων προσφύγων και αιτούντων άσυλο που προσπαθούν να ξεφύγουν από την επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών στη Συρία πυροβολώντας, βασανίζοντας και κρατώντας τους.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 121 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια άμεσης στόχευσης από αληθινές σφαίρες, ενώ προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

Σχετικά άρθρα