Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μαρκ Μίλεϊ έπλεξε το εγκώμιο του Μαζλούμ Άμπντι και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF)

Ο Μαρκ Μίλεϊ έπλεξε το εγκώμιο του Μαζλούμ Άμπντι και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμερικανική Πρεσβεία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μαζλούμ Άμπντι, Μαρκ Μίλεϊ, Πεντάγωνο, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζεφ Φλέικ, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο ανώτατος στρατηγός των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τη στενή του σχέση με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και τον Ανώτατο Διοικητή τους, Μαζλούμ Άμπντι.

«Ο στρατηγός Μαζλούμ και οι δυνάμεις του συνέβαλαν στην ήττα του ISIS», δήλωσε ο στρατηγός Μάρκ Μίλεϊ, Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών, σε αποκλειστική του συνέντευξη στο ιορδανικό τηλεοπτικό δίκτυο al-Mamlaka.

Ο Μίλεϊ είπε ότι οι SDF «παρείχαν κατά κύριο λόγο την επίγεια ικανότητα για να καταλάβουν τη Ράκα», προσθέτοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις παρείχαν μόνο αεροπορική υποστήριξη και ειδικές δυνάμεις «αλλά ο στρατηγός Μαζλούμ και οι δυνάμεις του κατέκτησαν τη Ράκα και αυτό δεν πρέπει να το ξεχάσει κανείς», τόνισε.

Στις αρχές Μαρτίου, ο Μίλεϊ πραγματοποίησε μια απροσδόκητη επίσκεψη στη βορειοανατολική Συρία και επισκέφθηκε μια αμερικανική βάση στην περιοχή για να αξιολογήσει την αποστολή κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) και να επανεξετάσει τα μέτρα προστασίας για τα αμερικανικά στρατεύματα.

Μετά την επίσκεψη, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε τον Τζεφ Φλέικ, πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Άγκυρα για να ζητήσει διευκρινίσεις σχετικά με την επίσκεψη του στρατηγού Μαρκ Μίλεϊ στη βορειοανατολική Συρία.

«Η Τουρκία τους βλέπει [SDF] ως εχθρό και αυτό μπορεί να είναι πολύ προβληματικό», σημείωσε ο Μίλεϊ.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ επανέλαβε ότι η πρωταρχική λειτουργία των αμερικανικών στρατευμάτων στη Συρία είναι η αποστολή κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), «η δέσμευσή μας είναι να διασφαλίσουμε τη διαρκή ήττα του ISIS».

«Οι ΗΠΑ επιχειρούν στη Συρία υποστηρίζοντας τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και τον στρατηγό τους Μαζλούμ Άμπντι.

»Έχουμε ειδικές δυνάμεις που επιχειρούν στη Συρία.

»Όλος ο σκοπός ήταν να καταστρέψουμε και να νικήσουμε το χαλιφάτο, και το κάναμε».

Είπε ότι αν και το «χαλιφάτο» καταστράφηκε, εξακολουθούν να υπάρχουν μουτζαχεντίν του ISIS σε μικρές ομάδες μέσα και γύρω από τη Συρία.

Ο Μίλεϊ ανέφερε ότι η απόσυρση από τη Συρία είναι μια πολιτική απόφαση που λαμβάνεται από την πολιτική ηγεσία και την κυβέρνηση των ΗΠΑ, λέγοντας:

«Εάν με κάποιο τρόπο αποσυρόμασταν ξαφνικά, αυτές οι δυνάμεις [το ISIS] θα μπορούσαν να ανασυγκροτηθούν.

»Άρα η κατάσταση είναι πολύ, πολύ καλύτερη από ό,τι ήταν.

»Αλλά εξακολουθεί να απαιτεί ένα επίπεδο δέσμευσης.

»Έχουμε λοιπόν ένα μικρό αριθμό δυνάμεων στη Συρία».

Σχετικά άρθρα