Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πούτιν ζητά οι μισθοφόροι του Πριγκόζιν να του ορκιστούν πίστη

Ο Πούτιν ζητά οι μισθοφόροι του Πριγκόζιν να του ορκιστούν πίστη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, Ιδιωτικός Στρατός Βάγκνερ, Μισθοφόροι, Ουκρανία, Ρωσία,

Μετά το αεροπορικό δυστύχημα που φέρεται να σκότωσε τον Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε την Παρασκευή το βράδυ τους μισθοφόρους της Wagner να δηλώσουν όρκο πίστης στο ρωσικό κράτος.

Η συντριβή του αεροσκάφους που σκότωσε τον ηγέτη της μισθοφορικής οργάνωσης έχει εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το μέλλον της Wagner, ειδικά μετά την απαίτηση του Πούτιν να υπογράψουν όρκο πίστης.

Συγκεκριμένα, ο Πούτιν υπέγραψε την Παρασκευή 25/8 το σχετικό διάταγμα με άμεση ισχύ.

Το διάταγμα, που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου, υποχρεώνει όποιον εκτελεί εργασία για λογαριασμό του στρατού ή υποστηρίζει αυτό που η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία να ορκιστεί επίσημο όρκο πίστης στη Ρωσία.

Οι μαχητές πρέπει να δεσμευτούν για «την πίστη τους στη Ρωσική Ομοσπονδία… να ακολουθούν αυστηρά τις εντολές των διοικητών και των προϊσταμένων τους και να εκπληρώνουν ευσυνείδητα τις υποχρεώσεις τους», αναφέρεται στο διάταγμα, σύμφωνα με τους Moscow Times.

Προηγήθηκε η διάψευση από το Κρεμλίνο ότι ο Πριγκόζιν είχε δολοφονηθεί κατόπιν εντολής του Ρώσου προέδρου.

Βέβαια το Κρεμλίνο δεν επιβεβαίωσε ευθέως τον θάνατό του, επικαλούμενο την ανάγκη να περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Η τελευταία απόφαση του Πούτιν είναι μια σαφής κίνηση για θέσει αυτές τις ομάδες υπό αυστηρότερο κρατικό έλεγχο, σημειώνει το Reuters.

Θεωρείται ως ένα βήμα για τη σφυρηλάτηση των πνευματικών και ηθικών θεμελίων της άμυνας της Ρωσίας.

Σχετικά άρθρα