Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η κυπριακή Αστυνομία εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που έφερνε λαθραία Σύρους μετανάστες

Η κυπριακή Αστυνομία εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που έφερνε λαθραία Σύρους μετανάστες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κύπρος, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Συρία,

Η Κύπρος ανακοίνωσε την Τετάρτη 23/8 ότι εξάρθρωσε μια εγκληματική ομάδα εμπορίας/διακίνησης ανθρώπων που ήταν υπεύθυνη για τη λαθραία μεταφορά Σύρων μεταναστών με πλεούμενα από τη Συρία, τον Λίβανο και την Τουρκία.

Μετά από τρεις μήνες έρευνας, πέντε ύποπτοι –όλοι Σύροι– συνελήφθησαν μετά από έφοδο σε πολλά σπίτια, ανακοίνωσε η κυπριακή Αστυνομία.

Κυπριακό δικαστήριο διέταξε την κράτηση των υπόπτων για οκτώ ημέρες έως ότου η Αστυνομία ολοκληρώσει την έρευνά της.

Οι ύποπτοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση λαθρεμπορίας μεταναστών, ανέφερε το Associated Press.

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου, είπε στο Associated Press ότι αναζητούνται άλλοι επτά Σύροι σε σχέση με το κύκλωμα [ομάδα], συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού που πιστεύεται ότι διέφυγε στο εξωτερικό μαζί με ένα άλλο μέλος του κυκλώματος.

«Η αστυνομική έφοδος εντόπισε επίσης 44 Σύρους μετανάστες που ζουν σε αυτά τα σπίτια, οι οποίοι είναι όλοι τους αιτούντες άσυλο ή έχουν λάβει καθεστώς διεθνούς προστασίας», είπε ο Ανδρέου.

«Οι μετανάστες θα ανακριθούν και θα αφεθούν ελεύθεροι, εάν δεν διαπιστωθεί ότι ανήκουν στο ίδιο κύκλωμα».

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν καθώς οι κυπριακές Αρχές διέσωσαν 142 Σύρους μετανάστες που επέβαιναν σε τέσσερα ξεχωριστά σκάφη σε τέσσερις συνεχόμενες ημέρες αυτή την εβδομάδα, σημείωσε το Associated Press.

Το κυπριακό υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι ο αριθμός των Σύρων μεταναστών που ήρθαν με βάρκες έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες.

Σχετικά άρθρα