Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν: Η Σουηδία να σταματήσει την καύση του Κορανίου, αν θέλει να μπει στο ΝΑΤΟ

Ερντογάν: Η Σουηδία να σταματήσει την καύση του Κορανίου, αν θέλει να μπει στο ΝΑΤΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλάμ, Κοράνι, Μουσουλμάνοι, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σουηδία, Τουρκία,

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άφησε να εννοηθεί ότι η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα μπορούσε να καθυστερήσει εάν δεν σταματήσουν οι πράξεις καύσεις του Κορανίου, που θίγουν και την πιο συντηρητική βάση των ψηφοφόρων του.

«Η Σουηδία πρέπει πρώτα απ’ όλα να “μαζέψει” την κατάσταση τους δρόμους της Στοκχόλμης.

»Αν δεν το φροντίσει, αν συνεχιστούν αυτές οι επιθέσεις εναντίον όσων θεωρούμε ιερά, τότε δεν θα πρέπει να μας κατηγορήσουν», δήλωσε ο Ερντογάν την Κυριακή, καθ’ οδόν προς την Τουρκία από την Ουγγαρία, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Η Τουρκία και η Ουγγαρία είναι τα μόνα μέλη του ΝΑΤΟ που δεν έχουν ακόμη εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας.

Ο Ερντογάν συμφώνησε να υποστηρίξει την υποψηφιότητα τον Ιούλιο, αλλά το κοινοβούλιο πρέπει ακόμη να την περάσει σε νόμο.

Το νομοθετικό σώμα δεν θα ξαναρχίσει τις εργασίες του πριν από τον Οκτώβριο, αν και η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων μπορεί να ξεκινήσει τις συζητήσεις νωρίτερα, εφόσον το ζητήσει η κυβέρνηση.

«Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσο καιρό θα διαρκέσουν οι συζητήσεις στο κοινοβούλιο ή στις επιτροπές για το θέμα αυτό ή πότε θα ψηφιστεί», δήλωσε ο Ερντογάν.

Σχετικά άρθρα