Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πρώην υπ. Άμυνας των ΗΠΑ Κρίστοφερ Μίλερ ζήτησε να υποστηριχθεί η AANES των Κούρδων της Συρίας

Ο πρώην υπ. Άμυνας των ΗΠΑ Κρίστοφερ Μίλερ ζήτησε να υποστηριχθεί η AANES των Κούρδων της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεντάγωνο, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF),

Ο πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Κρίστοφερ Μίλερ, κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να υποστηρίξουν την Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) και να διατηρήσουν τη «μοναδική εμπειρία».

Το Τμήμα Εξωτερικών Σχέσεων της AANES ανέφερε σε ανακοίνωσή του την Κυριακή (20/8) ότι ο Μίλερ επισκέφθηκε τη βορειοανατολική Συρία στις 16 Αυγούστου και πραγματοποίησε αρκετές συναντήσεις στην περιοχή.

Ο Μίλερ διετέλεσε υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ από τις 9 Νοεμβρίου 2020 έως τις 20 Ιανουαρίου 2021.

Προηγουμένως διετέλεσε Διευθυντής του Εθνικού Αντιτρομοκρατικού Κέντρου από τις 10 Αυγούστου έως τις 9 Νοεμβρίου 2020.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πρώην αξιωματούχος των ΗΠΑ κάλεσε την πατρίδα του να στηρίξει τις προσπάθειες σταθεροποίησης στην περιοχή και συζήτησε τις προκλήσεις και τις απειλές που αντιμετωπίζει η AANES και την ανάγκη να την υποστηρίξουν πολιτικά και οικονομικά.

Ασχολήθηκε επίσης με το θέμα των στρατοπέδων και των φυλακών, λέγοντας ότι απαιτούν μεγαλύτερη υποστήριξη, «μέχρι στιγμής, αυτά τα θέματα χρειάζονται περισσότερες προσπάθειες».

Ο Μπαντράμ Τσία Κουρντ, συμπρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων [σ.σ. εκτελεί χρέη υπουργού Εξωτερικών των Κούρδων της Συρίας], μίλησε για γενικά ζητήματα και εξήγησε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Τόνισε επίσης την αναγκαιότητα κουρδοαμερικανικής συνεργασίας για να διασφαλιστεί η επίτευξη σταθερότητας στην περιοχή.

Σχετικά άρθρα