Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ήταν έτοιμο να προσαρτήσει το βόρειο Λίβανο

Το Ισλαμικό Κράτος ήταν έτοιμο να προσαρτήσει το βόρειο Λίβανο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αχμάντ Σαλίμ Μικάτι, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λίβανος, Τζιχαντιστές, Τρίπολη,

Ο άκρως επικίνδυνος τρομοκράτης τζιχαντιστής (Ισλαμικό Κράτος) και αποκεφαλιστής Αχμάντ Σαλίμ Μικάτι (Ahmad Salim Mikati), ο οποίος συνελήφθη από τον στρατό του Λιβάνου στις 23 Οκτωβρίου, ομολόγησε κατά την ανάκρισή του ότι σχεδίαζε να καταλάβει πόλεις στο βόρειο Λίβανο και να προσαρτήσει στη συνέχεια τα εδάφη αυτά στην επικράτεια που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος, ώστε το “Χαλιφάτο” να αποκτήσει διέξοδο στη θάλασσα και μάλιστα στη Μεσόγειο.

Η περιοχή στο βόρειο Λίβανο που σκόπευε να καταλάβει ο Μικάτι για το Ισλαμικό Κράτος αποτελείται από τις πόλεις Μπακχούν (Bakhoun), Ασούν (Asoun), Σιρ Αλ Ντινιέχ (Sir al-Dinniyeh) και Μπκαα Σαφρίν (Bqaa Safrine). Εκεί μάλιστα θα ίδρυε ισλαμικό εμιράτο υποτελές στο Ισλαμικό Κράτος και στο “Χαλιφάτο”.

Terrorist Mikati Αχμάντ Σαλίμ Μικάτι

Το σχέδιο ήταν ως εξής: Ο Μικάτι έκανε όλες τις προετοιμασίες, Λιβανέζοι και Σύροι τζιχαντιστές από την Ντινιέχ θα παρείχαν την υλική βοήθεια, ενώ άλλοι θα ήταν σε αναμονή για να χτυπήσουν την προκαθορισμένη στιγμή. Την ίδια ώρα, που θα ξεκινούσε η κατάληψη των πόλεων, Λιβανέζοι στρατιώτες θα λιποτακτούσαν από τον στρατό και θα εντάσσονταν στο Ισλαμικό Κράτος υπό τη διοίκηση του Μικάτι.

Σύμφωνα με πηγές του ειδησεογραφικού δικτύου Αλ Μανάρ, που ελέγχεται από τη Χεζμπολάχ, οι έρευνες τώρα στρέφονται στον εντοπισμό των συνεργατών του Μικάτι, στο εάν η επιχείρηση κατάληψης της Ντινιέχ στην πραγματικότητα αποσκοπούσε στην ανακήρυξη εμιράτου στην Τρίπολη, ποιοι είναι οι στρατιώτες του Λιβάνου που θα λιποτακτούσαν για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι Αρχές του Λιβάνου υποστηρίζουν ότι δεν θα αργήσουν να εντοπίσουν όλους τους συνωμότες.

Σχετικά άρθρα