Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανός Βουλευτής Τζ. Σαρμπάνης: Υπεύθυνος ο Ερντογάν για την επίθεση στη Νεκρή Ζώνη στην Κύπρο – Όχι νέα F-16 στην Τουρκία

Αμερικανός Βουλευτής Τζ. Σαρμπάνης: Υπεύθυνος ο Ερντογάν για την επίθεση στη Νεκρή Ζώνη στην Κύπρο – Όχι νέα F-16 στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Αντιπροσώπων (ΗΠΑ), Βρετανία, Γαλλία, Ελληνική Ομογένεια, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ηνωμένο Βασίλειο, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κίνα, Κυανόκρανοι ΟΗΕ, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ, Τζον Σαρμπάνης, Τουρκία,

Τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν θεωρεί υπεύθυνο για τις επιθέσεις Τουρκοκυπρίων κατά ειρηνευτών του ΟΗΕ στην Πύλα, ο Ελληνοαμερικανός Βουλευτής Τζον Σαρμπάνης ο οποίος καλεί τον Αμερικανό Πρόεδρο να διασφαλίσει ότι η κρίση θα αντιμετωπιστεί «ουσιαστικά» από τα Ηνωμένα Έθνη.

«Θεωρώ υπεύθυνο τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν για αυτήν την επίθεση και το θεωρώ μέρος της προκλητικής και αποσταθεροποιητικής συμπεριφοράς που, μεταξύ άλλων, συνηγορεί κατά της αποστολής F-16 στην Τουρκία», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Σαρμπάνης.

«Οι Κύπριοι ζουν υπό τη σκιά της τουρκικής κατοχής για 49 χρόνια.

»Ενώ οι Κύπριοι ηγέτες και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν προτρέψει για ειρηνική επανένωση του νησιού, οι τουρκοκυπριακές Αρχές και ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν έχουν καταστήσει σαφές μέσα από συνεχείς γύρους κλιμακούμενης συμπεριφοράς την πρόθεσή τους να υπονομεύσουν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις», σημειώνει ο ίδιος.

Προσθέτει πως η απόπειρα κατασκευής ενός δρόμου από την τουρκοκρατούμενη Κύπρο στην Πύλα από τους Τουρκοκύπριους, κλιμακώνει την ένταση στην περιοχή και παραβιάζει κατάφωρα μακροχρόνιες διεθνείς συμφωνίες που αποσκοπούν στην προστασία της Κύπρου από αυτό ακριβώς το είδος επιθετικότητας.

Ο Ελληνοαμερικανός Βουλευτής περιγράφει ως ασύστολη την επίθεση των τουρκοκυπριακών δυνάμεων, η οποία δικαιολογεί την διεθνή καταδίκη και χαιρετίζει τις δηλώσεις που εξέδωσαν η βρετανική Ύπατη Αρμοστεία, η Γαλλική Πρεσβεία και η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο.

«Προτρέπω τον Πρόεδρο Μπάιντεν να χρησιμοποιήσει τις καλές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Έθνη για να διασφαλίσει ότι η κρίση στην Πύλα θα αντιμετωπιστεί ουσιαστικά από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», καταλήγει η ανακοίνωση του Ελληνοαμερικανού Βουλευτή.

Σχετικά άρθρα