Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πούτιν μετά από συνεννόηση με την Τουρκία μπλόκαρε κοινή δήλωση των μελών του Σ.Α. ΟΗΕ για καταδίκη της τουρκικής επιθετικότητας στην Κύπρο

Ο Πούτιν μετά από συνεννόηση με την Τουρκία μπλόκαρε κοινή δήλωση των μελών του Σ.Α. ΟΗΕ για καταδίκη της τουρκικής επιθετικότητας στην Κύπρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Βρετανία, Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ηνωμένο Βασίλειο, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κίνα, Κυανόκρανοι ΟΗΕ, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Ρωσία, Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ, Τουρκία,

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν μπόρεσε να καταλήξει σε κοινή δήλωση καταδίκης των τουρκικών ενεργειών στην Πύλα της Κύπρου, λόγω άρνησης της Ρωσίας να εγκρίνει το προσχέδιο που ετοιμάστηκε από τη Βρετανία.

Πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση της Κυπριακής Κυβέρνησης, αναφέρουν πως ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, προέβαλε βέτο στην έκδοση κοινής δήλωσης, ζητώντας χρόνο… γιατί το θέμα δεν θεωρείται επείγον. Με τη δήλωση συμφωνούσαν ΗΠΑ, Γαλλία και Κίνα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Hellas Journal, η απόφαση ελήφθη σε υψηλό επίπεδο, πιθανόν από τον ίδιο τον Βλαντιμίρ Πούτιν μετά από συνεννόηση με τη Τουρκία.

Την Δευτέρα θα συνέλθει στη Λευκωσία το Εθνικό Συμβούλιο για να εξετάσει τη κατάσταση όπως διαμορφώνεται, καθώς οι κατοχικές Αρχές έχουν δηλώσει πως θα συνεχίσουν τις εργασίες εντός της Νεκρής Ζώνης, παρά τις προειδοποιήσεις του ΟΗΕ και παρά τη πρωτοφανή διεθνή αντίδραση.

Από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών σημειώνεται ότι, μέχρι τώρα, η Ρωσία είναι το μόνο μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, που δεν έχει καταδικάσει τα επεισόδια, τους τραυματισμούς ειρηνευτών και τις ζημιές σε οχήματα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Να σημειώσουμε ακόμη πως ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, σε τηλεοπτική συνέντευξη του για τα γεγονότα στην Πύλα, αναφέρθηκε και στην Ρωσία.

Δήλωσε ότι το άνοιγμα γραφείου για παροχή προξενικών υπηρεσιών από την Ρωσία αποτελεί έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Ερσίν Τατάρ – Τουρκοκύπριος ηγέτης: «Όταν αξιολογούμε αυτό το βήμα, διαπιστώνουμε ότι αναγνωρίζουν την πραγματικότητα της βόρειας Κύπρου και ότι υπάρχει ξεχωριστό κράτος, με ιδιοκτήτη τον τουρκοκυπριακό λαό».

Σχετικά άρθρα