Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ρωσικό διαστημόπλοιο Luna-25 συνετρίβη στη Σελήνη

Το ρωσικό διαστημόπλοιο Luna-25 συνετρίβη στη Σελήνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διάστημα, Ρωσία, Σελήνη, Φεγγάρι,

Το ρωσικό διαστημόπλοιο Luna-25 συνετρίβη στη Σελήνη έπειτα από περιστροφή σε ανεξέλεγκτη τροχιά. Η κρατική διαστημική εταιρεία της Ρωσίας, Roskosmos, δήλωσε ότι έχασε την επαφή με το σκάφος λίγο μετά την εμφάνιση ενός προβλήματος καθώς κινούνταν σε τροχιά πριν από την προσελήνωση.

Το διαστημικό σκάφος ξέφυγε από τον έλεγχο και συνετρίβη.

Το μη επανδρωμένο σκάφος επρόκειτο να προσεληνωθεί στον νότιο πόλο της Σελήνης την Δευτέρα για να αναζητήσει παγωμένο νερό.

Το Luna-25, που είχε περίπου το μέγεθος ενός μικρού αυτοκινήτου, είχε σκοπό να λειτουργήσει για ένα έτος στον νότιο πόλο της Σελήνης, όπου επιστήμονες στη NASA και άλλες διαστημικές υπηρεσίες τα τελευταία χρόνια έχουν εντοπίσει ίχνη παγωμένου νερού στους κρατήρες.

Η εκτόξευση του Luna-25 ήταν η πρώτη στην οποία προχώρησε η Ρωσία μετά το 1976.

Η αποτυχία της αποστολής υπογραμμίζει την μειωμένη διαστημική ισχύ της Ρωσίας μετά τις ένδοξες μέρες του Ψυχρού Πολέμου, σχολιάζει το πρακτορείο Reuters.

Η Ρωσία βρίσκεται σε ανταγωνισμό με την Ινδία, της οποίας το διαστημικό σκάφος Chandrayaan-3 έχει προγραμματιστεί να προσεληνωθεί στο νότιο πόλο της Σελήνης αυτή την εβδομάδα, και ευρύτερα με την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, που και οι δύο έχουν προηγμένες φιλοδοξίες στη Σελήνη, προσθέτει.

Σχετικά άρθρα