Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυστρία: Συνέλαβαν 14χρονο τζιχαντιστή που σχεδίαζε βομβιστική επίθεση

Αυστρία: Συνέλαβαν 14χρονο τζιχαντιστή που σχεδίαζε βομβιστική επίθεση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αυστρία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τρομοκρατία,

Ένας 14χρονος Τούρκος τζιχαντιστής έπεσε στα χέρια των αυστριακών αρχών, καθώς σχεδίαζε βομβιστική επίθεση και στη συνέχεια να ταξιδέψει στη Συρία για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, με το οποίο ήθελε να πολεμήσει στη Μέση Ανατολή.

Οι αρχές έκαναν έρευνες για το αγόρι αυτό, το όνομα του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, από τις αρχές Οκτωβρίου και το συνέλαβαν χθες, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο ίδιος, ο οποίος ζει στην Αυστρία εδώ και 8 χρόνια, περιέγραψε στους ανακριτές ότι είχε «διδαχθεί μόνος του από το Διαδίκτυο τον τρόπο για να κατασκευάζει μη συμβατικούς εκρηκτικούς μηχανισμούς» ανέφερε το δελτίο τύπου που εξέδωσε η αστυνομία της μικρής πόλης Ζανκτ Πέλτεν στην ανατολική Αυστρία.

Ο 14χρονος «πραγματοποίησε συγκεκριμένες έρευνες προκειμένου να μπορέσει να αγοράσει τα υλικά» και να κατασκευάσει μία βόμβα «και σχεδίαζε να πυροδοτήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό σε δημόσιους χώρους, όπως το σιδηροδρομικό σταθμό Βέστμπανχοφ στη Βιέννη», που είναι ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός σταθμός της πρωτεύουσας της Αυστρίας.

Ο νεαρός Τούρκος ήθελε επίσης να μεταβεί στη Συρία για να πολεμήσει στις τάξεις των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, προσέθεσε η αστυνομία.

Σχετικά άρθρα