Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι ΗΠΑ λένε «όχι» σε νέα τουρκική εισβολή στη Συρία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι ΗΠΑ λένε «όχι» σε νέα τουρκική εισβολή στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασπίδα του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Πηγή Ειρήνης - Στρατιωτική Επιχείρηση, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Συρία, Τουρκία,

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επανέλαβαν την Τρίτη 15 Αυγούστου την απόρριψή τους σε οποιαδήποτε νέα στρατιωτική επιχείρηση-εισβολή μπορεί να ξεκινήσει η Τουρκία στη Συρία και τόνισαν την ανάγκη διατήρησης της εκεχειρίας από όλα τα μέρη.

Αυτό έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε από τον Βεντάντ Πατέλ, τον Κύριο Αναπληρωτή Εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο οποίος είπε ότι οι ΗΠΑ «δεν δίνουν το πράσινο φως ούτε παρέχουν με άλλο τρόπο άδεια για τουρκικές επιχειρήσεις» στη Συρία.

Ο Πατέλ πρόσθεσε ότι «η θέση των ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει.

»Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τη διατήρηση της τρέχουσας κατάπαυσης του πυρός», τονίζοντας «είναι ζωτικής σημασίας για όλες τις πλευρές να τη διατηρήσουν και να τη σεβαστούν για να ενισχύσουν τη σταθερότητα στη Συρία και να εργαστούν προς μια πολιτική λύση της σύγκρουσης».

Ο Αμερικανός αξιωματούχος εξέφρασε τις ανησυχίες του για τη βία στη βόρεια Συρία και τον πιθανό αντίκτυπο που έχει στον άμαχο πληθυσμό και για τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής για να διασφαλιστεί η μόνιμη ήττα του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Τόνισε επίσης ότι θα συνεχίσουν «να επιδιώκουν να εξασφαλίσουν ασφάλεια για τις δυνάμεις του Συνασπισμού των ΗΠΑ και του D-ISIS [Global Coalition to Defeat ISIS]».

Η Τουρκία συνεχίζει να πραγματοποιεί συχνές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη βορειοανατολική Συρία και απειλεί κατά καιρούς να ξεκινήσει νέα στρατιωτική εισβολή εκεί.

Η Τουρκία έχει ήδη πραγματοποιήσει τρεις στρατιωτικές εισβολές στη Συρία, Ασπίδα του Ευφράτη, Κλάδος Ελαίας, Πηγή Ειρήνης και κατέλαβε εδάφη στα βόρεια και βορειοδυτικά.

Σχετικά άρθρα