Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος «αναζωπυρώνεται» στη Συρία

Το Ισλαμικό Κράτος «αναζωπυρώνεται» στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Ράκα, Συρία, Τζιχαντιστές, Χάμα (Επιφάνεια),

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) δείχνει σημάδια αναζωπύρωσης στη Συρία, η οποία παραμένει διχασμένη και μαστίζεται από συγκρούσεις και βία 12 χρόνια μετά το ξέσπασμα της εμφύλιας σύγκρουσης στη χώρα.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μόνο τον Αύγουστο «τεκμηρίωσε τον θάνατο 43 ατόμων: 41 στρατιώτες του καθεστώτος και δύο οδηγούς πετρελαιοφόρων και τον τραυματισμό άλλων 17 σε τέσσερις επιθέσεις του ISIS στις επαρχίες Ντέιρ αλ Ζουρ, Αλ Ράκα και Χάμα».

Η τρομοκρατική οργάνωση έστησε ενέδρα σε συριακό στρατιωτικό λεωφορείο στην έρημο Αλ Μαγιαντίν στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας Ντέιρ αλ Ζουρ την Παρασκευή, σκοτώνοντας τουλάχιστον 33 στρατιώτες του καθεστώτος και τραυματίζοντας άλλους 10 σε μία μόνο επίθεση.

Παρά τον μειωμένο αριθμό τους, οι μουτζαχεντίν του Ισλαμικού Κράτους συνεχίζουν να πραγματοποιούν επιθέσεις ανορθόδοξου πολέμου στη Συρία και το Ιράκ.

Παρόλο που η πλειονότητα των εναπομεινάντων μουτζαχεντίν τους έχει αναζητήσει καταφύγιο σε απομονωμένες περιοχές σε αυτές τις χώρες, είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν αιφνιδιαστικές επιθέσεις και να αποχωρήσουν γρήγορα.

Η κύρια εστίασή τους βρίσκεται σε αμφισβητούμενα κουρδικά εδάφη στο Ιράκ, αξιοποιώντας την έλλειψη ασφάλειας που προκύπτει από την κυριαρχία των φιλοϊρανικών δυνάμεων Χασχντ αλ Σαάμπι σε αυτά τα μέρη από το 2017, όταν ανέλαβαν τον έλεγχο της επαρχίας Κιρκούκ.

Σχετικά άρθρα