Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα λείψανα ενός «παιδιού-βαμπίρ»

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα λείψανα ενός «παιδιού-βαμπίρ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχαιολογία, Βίντεο, Πολωνία,

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ασυνήθιστα λείψανα ενός παιδιού – «βαμπίρ» του 17ου αιώνα που βρέθηκε θαμμένο με ένα λουκέτο συνδεδεμένο στο πόδι.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το λουκέτο αποτελεί ένδειξη των φόβων κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα ότι οι νεκροί μπορεί να επανέλθουν στην ζωή ως «βρικόλακες».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent, οι ερευνητές συμπεριλαμβανομένου του Dariusz Poliński από το Πανεπιστήμιο Nicolaus Copernicus, εξερεύνησαν και ανέσκαψαν τάφους σε ένα πρώιμο μεσαιωνικό νεκροταφείο «νεκρόπολης» κοντά στην Dąbrowa Chełmińska στην Πολωνία, αναζητώντας μοναδικές ταφές.

Εκεί, έκαναν πέρυσι την επαναστατική ανακάλυψη της ταφής μιας νεαρής μεσαιωνικής γυναίκας, το σώμα της οποίας ήταν διπλά προστατευμένο «από το να αναδυθεί από τον τάφο» με ένα τριγωνικό λουκέτο στο μεγάλο δάχτυλο του αριστερού ποδιού της και ένα δρεπάνι που έδειχνε προς τα κάτω με μια λεπίδα τοποθετημένο γύρω από το λαιμό της.

Ψάχνοντας για άλλες παρόμοιες ταφές σε κοντινή απόσταση, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τώρα την παράξενη και πρωτοφανή ταφή ενός παιδιού του 17ου αιώνα ηλικίας περίπου 5-7 ετών.

Τα λείψανα του παιδιού βρέθηκαν θαμμένα με το πρόσωπό του στραμμένο προς τα κάτω προς το έδαφος στην κοιλότητα της ταφής, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο νεκρός και η «δραστηριότητά» του «φοβόταν» μετά θάνατον.

Τι εξηγούν οι επιστήμονες για τον τρόπο που βρήκαν θαμμένο το παιδί

Τέτοιες ταφές, με τα πρόσωπα στραμμένα προς τα κάτω, πιθανόν γίνονταν στην περιοχή κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα για να κάνουν τους νεκρούς να «δαγκώνουν το έδαφος» και να διασφαλίζουν ότι δεν «αποτελούσαν απειλή για τους ανθρώπους», εξηγούν οι επιστήμονες σε ανακοίνωσή τους.

Κάτω από τα οστά του παιδιού, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν επίσης ένα τριγωνικό λουκέτο, σχεδόν παρόμοιο με εκείνο που συνόδευε τα λείψανα της μεσαιωνικής γυναίκας που ανακαλύφθηκε πέρυσι στην περιοχή.

Μια ανάλυση έδειξε ότι ο τάφος του παιδιού πιθανότατα παραβιάστηκε και ένα μέρος του πτώματος απομακρύνθηκε, αλλά δεν είναι γνωστό πότε και γιατί συνέβη αυτό ή τι απέγιναν τα λείψανα.

Τι βρέθηκε κοντά στον τάφο του παιδιού – Βρέθηκαν τα λείψανα μίας εγκύου γυναίκας

Κοντά στον τάφο του παιδιού, οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ένα «αινιγματικό σύμπλεγμα» αρκετών παιδικών σκελετών με ένα θραύσμα της γνάθου σε έναν από αυτούς να έχει πράσινο χρώμα.

Μια παρόμοια πρασινωπή απόχρωση παρατηρήθηκε επίσης στην υπερώα της γυναίκας που είχε ανασκαφεί πέρυσι, δήλωσαν οι επιστήμονες.

Οι ερευνητές υποψιάζονται ότι στο στόμα αυτού του ατόμου μπορεί να υπήρχε κάποιο αντικείμενο από κράμα χαλκού.

Κατά τη διάρκεια της επιτόπιας έρευνας, βρήκαν επίσης τη μη τυπική ταφή μιας εγκύου γυναίκας με τα υπολείμματα του εμβρύου της να φαίνονται διατηρημένα.

Οι επιστήμονες ελπίζουν να πραγματοποιήσουν εξετάσεις DNA των λειψάνων σε περαιτέρω εργαστηριακές μελέτες για να κατανοήσουν το χρώμα των ματιών, το δέρμα, τα μαλλιά και πιθανές γενετικές ασθένειες της γυναίκας.

Σχετικά άρθρα