Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Άσαντ ενισχύει τα στρατεύματά του απέναντι στους φιλότουρκους τζιχαντιστές στη Β/Δ Συρία

Ο Άσαντ ενισχύει τα στρατεύματά του απέναντι στους φιλότουρκους τζιχαντιστές στη Β/Δ Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Στρατιωτικές πηγές της φιλοτουρκικής ισλαμιστικής αντιπολίτευσης στη Συρία αποκάλυψαν το Σάββατο 12/8 ότι η συριακή κυβέρνηση έχει κινητοποιήσει τις δυνάμεις της σε διάφορες περιοχές της βορειοδυτικής Συρίας, συγκεκριμένα στην ύπαιθρο της Ιντλίμπ και του Χαλεπίου.

Αυτή η ανάπτυξη συμπίπτει με τη συνεχιζόμενη στρατιωτική κλιμάκωση στην περιοχή.

Πηγές κοντά στην τζιχαντιστική οργάνωσης Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS, πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρα – Συριακή Αλ Κάιντα) ανέφεραν στην ιστοσελίδα North Press ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις έστειλαν τις τελευταίες 48 ώρες, δηλαδή την Πέμπτη και την Παρασκευή, πολλές στρατιωτικές δυνάμεις στις περιοχές ελέγχου τους – στις πρώτες γραμμές με την ισλαμιστική αντιπολίτευση στη νότια ύπαιθρο της Ιντλίμπ και δυτικά στη νότια ύπαιθρο του Χαλεπίου.

Οι στρατιωτικές ενισχύσεις αποτελούνται από περίπου 75 στρατιωτικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης και εκτοξευτών πυραύλων, πρόσθεσε η πηγή.

Οι πηγές ανέφεραν ότι οι ενισχύσεις στην ύπαιθρο της Ιντλίμπ αναπτύχθηκαν κοντά στο Εθνικό Νοσοκομείο, τη νότια γέφυρα και κοντά στον αυτοκινητόδρομο Χαλέπι-Δαμασκού στην πόλη Μααράτ αλ-Νουμάν, νότια της Ιντλίμπ.

Τοποθετήθηκαν επίσης στα δυτικά προάστια του Χαν αλ Ασσάλ στην ύπαιθρο του Χαλεπίου και στα νότια προάστια της πόλης αλ Εΐς.

Σχετικά άρθρα