Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανός στρατηγός: Η Κομπάνι δεν θα πέσει στο Ισλαμικό Κράτος

Αμερικανός στρατηγός: Η Κομπάνι δεν θα πέσει στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Συρία, Τζιχαντιστές,

«Η Κομπάνι δεν θα πέσει στο Ισλαμικό Κράτος» τόνισε ο Αμερικανός επικεφαλής των συμμαχικών δυνάμεων, Τζον Άλεν (John Allen) σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Al Arabiya, προτάσσοντας ως εξαιρετικής σημασίας την άφιξη των ενισχύσεων από τους Κούρδους Πεσμεργκά στην Κομπάνι.

«Η είσοδος των Πεσμεργκά θα βοηθήσει να αποτραπεί το σενάριο αυτό» πρόσθεσε αναφερόμενος στους 150 Κούρδους μαχητές από το Ιράκ που έχουν περάσει στην Τουρκία και αναμένονται στην Κομπάνι.

Την ώρα που η Κομπάνι πολιορκείται από τις τρεις πλευρές της πόλης και από την τέταρτη βρίσκονται τα τουρκικά τανκς στα σύνορα, οι Κούρδοι Πεσμεργκά που είναι οπλισμένοι με βαρύτερο οπλισμό από το YPG, φέρνοντας στην Κομπάνι και αντιαρματικές ρουκέτες για να αντιμετωπίσουν το βαρύ πυροβολικό του Ισλαμικού Κράτους.

Τις τελευταίες ώρες οι συμμαχικές δυνάμεις πραγματοποίησαν νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών, καταστρέφοντας ένα ακόμα φυλάκιο του Ισλαμικού Κράτους.

Σχετικά άρθρα