Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Κτύπημα» από τη Ρωσία στη Κυπριακή Δημοκρατία: Η Μόσχα θα παρέχει προξενικές υπηρεσίες στα κατεχόμενα για τους 50 χιλιάδες Ρώσους που ζουν στο ψευδοκράτος

«Κτύπημα» από τη Ρωσία στη Κυπριακή Δημοκρατία: Η Μόσχα θα παρέχει προξενικές υπηρεσίες στα κατεχόμενα για τους 50 χιλιάδες Ρώσους που ζουν στο ψευδοκράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διπλωματικό Σώμα, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Ρωσία, Ρωσική Πρεσβεία,

Η ρωσική πρεσβεία στην Κύπρο θα αρχίσει σύντομα να παρέχει προξενικές υπηρεσίες στο κατεχόμενο βόρειο τμήμα του νησιού, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, μετέδωσε η ανταποκρίτρια του OPEN στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη.

«Η απόφαση για την παροχή προξενικών υπηρεσιών δεν έχει καμία πολιτική χροιά και υπαγορεύεται από την ανησυχία για τους συμπατριώτες μας εκεί», δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Κύπρο.

Ο λεγόμενος παράνομος ψευτο-«υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους, Ταχσίν Ερτουρούλογλου, μίλησε στο κρατικό κανάλι της Τουρκίας TRT Haber κι επιβεβαίωσε την είδηση.

«Αυτό το ζήτημα υπάρχει εδώ και ένα χρόνο.

»Η Ρωσία θέλει να ανοίξει ένα γραφείο και να παρέχει προξενικές υπηρεσίες για τους Ρώσους πολίτες που ζουν στην (παράνομη) “τβδκ”.

»Αυτό συζητείται να είναι ως γραφείο.

»Αυτό δεν πρέπει να ερμηνευθεί ότι η Ρωσία αναγνώρισε τη (λεγόμενη) “τβδκ”», είπε.

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας, ο οποίος ενημέρωσε το TASS, υπενθύμισε ότι χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία έχουν εδώ και χρόνια διπλωματικές αποστολές στα κατεχόμενα, οι οποίες επιλύουν προξενικά ζητήματα.

Το πρακτορείο πρόσθεσε ότι εκτιμάται ότι περισσότεροι από 50.000 Ρώσοι ζουν σήμερα στα κατεχόμενα.

Σχετικά άρθρα