Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επισιτιστική Ασφάλεια: Η Ρωσία θα επιστρέψει στη συμφωνία για τα σιτηρά μόνο εάν πάρει αυτό που θέλει

Επισιτιστική Ασφάλεια: Η Ρωσία θα επιστρέψει στη συμφωνία για τα σιτηρά μόνο εάν πάρει αυτό που θέλει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Επισιτιστική Ασφάλεια, Ντμίτρι Πεσκόφ, Ουκρανία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Σιτάρι,

Τη θέση του αναφορικά με τη συμφωνία για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα επανέλαβε την Τετάρτη 2/8 το Κρεμλίνο, λέγοντας ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να επιστρέψει σε αυτή μόνο εάν εφαρμοστεί το μέρος της που αφορά τη Ρωσία.

Την Τρίτη 1η Αυγούστου, η Αμερικανίδα απεσταλμένη στα Ηνωμένα Έθνη δήλωσε ότι υπάρχουν «ενδείξεις» πως η Ρωσία ίσως ενδιαφέρεται να επιστρέψει στις συζητήσεις για τη συμφωνία που επέτρεπε την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών διά θαλάσσης.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, του οποίου η χώρα μεσολάβησε στη συμφωνία μαζί με τα Ηνωμένα Έθνη πέρυσι τον Ιούλιο.

Η Μόσχα αποχώρησε από τη συμφωνία τον περασμένο μήνα, καταγγέλλοντας ότι η διεθνής κοινότητα απέτυχε να διασφαλίσει το ότι η Ρωσία μπορεί επίσης να εξάγει με ασφάλεια τα σιτηρά και τα λιπάσματά της στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Ερωτηθείς για το θέμα, ο Πεσκόφ δήλωσε:

«Η Ρωσία -και ο πρόεδρος Πούτιν το έχει ήδη πει 100 φορές- είναι έτοιμη να επιστρέψει άμεσα στην ίδια τη συμφωνία… απλά η συμφωνία πρέπει να εφαρμοστεί στο κομμάτι που αφορά τη Ρωσική Ομοσπονδία.

»Έως τώρα αυτό δεν έχει γίνει, όπως γνωρίζετε».

«Η Δύση επέβαλε κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν οι ανάγκες της παγκόσμιας κοινότητας για τρόφιμα, η γενική γραμματεία του ΟΗΕ το γνωρίζει καλά αυτό», πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα