Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αίγυπτος κατηγορεί τη Χαμάς για συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος

Η Αίγυπτος κατηγορεί τη Χαμάς για συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αίγυπτος, Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Τζιχαντιστές, Χαμάς, Χερσόνησος του Σινά,

Οι αιγυπτιακές Αρχές ασφαλείας αναφέρουν ότι οι δύο θανατηφόρες τζιχαντιστών επιθέσεις την Παρασκευή στη χερσόνησο του Σινά, που σκότωσαν 31 Αιγύπτιους στρατιώτες, είχαν την υποστήριξη της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

Αυτοί που εκτέλεσαν τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στα σημεία ελέγχου του αιγυπτιακού στρατού ήταν τζιχαντιστές της οργάνωσης Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς (Ansar Bayt al-Maqdis), οργάνωσης που είναι σύμμαχος με το Ισλαμικό Κράτος.

Ωστόσο, τα όπλα και τα πυρομαχικά που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις, δόθηκαν στους τρομοκράτες από τη Χαμάς, η οποία μετέφερε τα όπλα μέσα από τα τούνελ που έχει σκάψει η παλαιστινιακή ισλαμοφασιστική οργάνωση κάτω από τα σύνορα Γάζας και Αιγύπτου.

Η Αίγυπτος για να αντιμετωπίσει τους τρομοκράτες της Χαμάς που συνεργάζονται με το Ισλαμικό Κράτος αποφάσισε να σκάψει μια τάφρο κατά μήκος των συνόρων με την Γάζα, η οποία θα έχει βάθος και πλάτος 20 μέτρα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η παλαιστινιακή Χαμάς είναι σύμμαχος της Τουρκίας, όπως σύμμαχος της Τουρκίας είναι και το Ισλαμικό Κράτος. Τα κομμάτια στο παζλ έχουν αρχίζει και… ταιριάζουν.

Σχετικά άρθρα