Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπαρόζο: Ευρωπαίοι πρωθυπουργοί ήθελαν την Ελλάδα εκτός ευρώ

Μπαρόζο: Ευρωπαίοι πρωθυπουργοί ήθελαν την Ελλάδα εκτός ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο,

Στην τελευταία του συνέντευξη ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δήλωσε πως αισθάνεται περήφανος που η Ελλάδα παρέμεινε στην Ευρωζώνη, παρά τις προβλέψεις και τις επιθυμίες ορισμένων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Ο Μπαρόζο φυσικά κάλυψε αυτές τις κυβερνήσεις και δεν τις κατονόμασε.

“Η συζήτηση τόσο για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα, όσο και για τους όρους που θα συμβεί αυτό συνεχίζεται. Αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, έχουμε όλοι καθήκον να είμαστε αλληλέγγυοι με την Ελλάδα” συμπλήρωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της Επιτροπής.

Ο Μπαρόζο δήλωσε πως όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης η Κομισιόν ήταν το μόνο όργανο της Ε.Ε που εξ αρχής στήριζε την παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη, καθώς αν η Ελλάδα δεν τα κατάφερνε θα ακολουθούσε ντόμινο.

«Ζήσαμε δραματικές στιγμές, όχι μόνο με την Ελλάδα, αλλά και με την Ιρλανδία, την Πορτογαλία ακόμα και με τη Γαλλία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπερασπίστηκε τη σταθερότητα της Ευρωζώνης και της Ελλάδας, εφόσον φυσικά ήταν σύμφωνη και η ίδια η Ελλάδα. Και βλέπουμε πως παρά τις τεράστιες θυσίες, η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού επιθυμεί την παραμονή της χώρας στο κοινό νόμισμα» κατέληξε ο Μπαρόζο.

Σχετικά άρθρα