Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF): Η «ομαλοποίηση» μεταξύ Συρίας και Τουρκίας θα επιδεινώσει την ανθρωπιστική και πολιτική κατάσταση στη Συρία

Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF): Η «ομαλοποίηση» μεταξύ Συρίας και Τουρκίας θα επιδεινώσει την ανθρωπιστική και πολιτική κατάσταση στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μαζλούμ Άμπντι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τουρκία,

Οι προσπάθειες να ξεκινήσει μια συρροτουρκική «ομαλοποίηση» είναι μια νέα αρχή για να επιδεινώσει την ανθρωπιστική και πολιτική κατάσταση στη Συρία, δήλωσαν την Τρίτη 18 Ιουλίου οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Αυτό έγινε κατά τη διάρκεια της περιοδικής συνεδρίασης των Στρατιωτικών Συμβουλίων των SDF που πραγματοποιήθηκε υπό το φως των τρεχουσών πολιτικών και στρατιωτικών εξελίξεων στη Συρία. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Μαζλούμ Άμπντι, Αρχηγός των SDF.

Στα τέλη Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση μεταξύ των υπουργών Άμυνας της Τουρκίας, της Συρίας και της Ρωσίας στη Μόσχα, σηματοδοτώντας την πρώτη συνάντηση μεταξύ Συρίας και Τουρκίας από την έναρξη του συριακού πολέμου το 2011.

Η Συρία και η Τουρκία ήταν εχθροί τα τελευταία 11 χρόνια, αφού η Άγκυρα άρχισε να υποστηρίζει την ισλαμιστική συριακή αντιπολίτευση και τις ένοπλες φατρίες της που προσπάθησαν να ανατρέψουν τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση προειδοποίησαν ότι οι πιθανές συρροτουρκικές ομαλοποιήσεις θα οδηγήσουν σε δυσμενείς συνέπειες για όλες τις περιοχές της Συρίας και θα εμποδίσουν τη μελλοντική επίλυση της συριακής κρίσης.

Στη συνάντηση, οι παρευρισκόμενοι αξιολόγησαν τις συνέπειες των συνεχιζόμενων τουρκικών επιθέσεων, οι οποίες έχουν επεκταθεί στη βόρεια, ανατολική και βορειοδυτική Συρία.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προσπάθειες των μερών που συνδέονται με τη συριακή κυβέρνηση να δημιουργήσουν διχόνοια, να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή και να υπονομεύσουν την ασφάλεια στη βόρεια και ανατολική Συρία.

Επιπλέον, η συνάντηση αξιολόγησε το επίπεδο των απειλών που θέτει το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), λαμβάνοντας υπόψη την υιοθέτηση νέων τρομοκρατικών τακτικών.

Σχετικά άρθρα