Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ αναζητούν λύσεις για να παραδώσουν ουκρανικά σιτηρά στον κόσμο

Οι ΗΠΑ αναζητούν λύσεις για να παραδώσουν ουκρανικά σιτηρά στον κόσμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανική Πρεσβεία, Διπλωματικό Σώμα, Επισιτιστική Ασφάλεια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ουκρανία, Ρωσία,

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν τον βομβαρδισμό της Οδησσού και του Μικολάιβ και θα συνεχίσουν να αναζητούν λύσεις για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών, έγραψε η πρέσβυς των ΗΠΑ στην Ουκρανία Μπρίτζετ Μπρινκ στο Twitter.

Η Μπρινκ σημείωσε ότι οι νέες εξωφρενικές επιθέσεις στο Μικολάιβ και, για τρίτη συνεχόμενη νύχτα, στην Οδησσό, στο λιμάνι και τις υποδομές της, είναι μια νέα εκδήλωση της βαρβαρότητας της Ρωσίας κατά των Ουκρανών και δείχνουν πλήρη περιφρόνηση για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που εξαρτώνται από τρόφιμα που παρέχονται μέσω της Οδησσού.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες μόλις ανακοίνωσαν περισσότερη υποστήριξη για την ουκρανική αεράμυνα για να βοηθήσουν την Ουκρανία να αμυνθεί, και όσο η Ρωσία απειλεί την παγκόσμια προσφορά τροφίμων, θα συνεχίσουμε να αναζητούμε λύσεις για να παραδώσουμε ουκρανικό σιτηρό στον κόσμο», διαβεβαίωσε.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Ιουλίου, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμ. Πεσκόφ δήλωσε ότι η «συμφωνία σιτηρών» ουσιαστικά σταμάτησε.

Την ίδια μέρα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε ότι η Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας θα σταματήσει να λειτουργεί από τις 18 Ιουλίου.

Η Ρωσία αποσύρει τις εγγυήσεις για την ασφάλεια της ναυτιλίας.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, η Ρωσική Ομοσπονδία «θα επιστρέψει αμέσως στη «συμφωνία σιτηρών» μόλις εκπληρωθούν οι συμφωνίες που την αφορούν».

Αναφέρθηκε επίσης ότι το πρωί της 16ης Ιουλίου, το τελευταίο πλοίο με ουκρανικά σιτηρά στο πλαίσιο της συμφωνίας για τα σιτηρά αναχώρησε από το λιμάνι της Οδησσού.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι όλα τα πλοία που κατευθύνονται προς τα ουκρανικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα θα θεωρηθούν ως «δυνητικοί μεταφορείς στρατιωτικού φορτίου».

Σχετικά άρθρα