Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κύπρος: Ο Ερντογάν ανήμερα εισβολής «εγκαινίασε» παράνομο αεροδρόμιο στα Κατεχόμενα – Θέλει ΔΥΟ κράτη

Κύπρος: Ο Ερντογάν ανήμερα εισβολής «εγκαινίασε» παράνομο αεροδρόμιο στα Κατεχόμενα – Θέλει ΔΥΟ κράτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Έκκληση υπέρ της λύσης των δύο κρατών στην Κύπρο που «θα ζουν δίπλα-δίπλα και χωρίς ένταση στο νησί» απηύθυνε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που «εγκαινίασε» το νέο τερματικό στο παράνομο αεροδρόμιο Ερτζάν στα κατεχόμενα.

Ανήμερα της 49ης επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ο Ερντογάν δήλωσε στην τελετή των ψευδοεγκαινίων:

«Οι μέρες που το αεροδρόμιο θα χρησιμοποιείται για διεθνείς πτήσεις δεν είναι μακριά».

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε χαρούμενος που εγκαινιάζει τον νέο παράνομο τερματικό σταθμό.

Επίσης εξέφρασε «ειλικρινή συγχαρητήρια για την 49η επέτειο της ειρηνευτικής επιχείρησης», όπως χαρακτήρισε την παράνομη εισβολή.

Προσγειώθηκε αμέσως μετά το ταξίδι του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ο Τούρκος πρόεδρος ταξίδεψε στα κατεχόμενα αμέσως μετά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που ήταν και ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας του στις χώρες του Κόλπου.

Η προσγείωσή του στο παράνομο αεροδρόμιο του Ερτζάν έγινε στις 13.20 με ιδιωτικό σκάφος που ανήκει στην τουρκική προεδρία.

Εκεί τον περίμενε ο ηγέτης των τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ, που είχε οργανώσει επίσημη τελετή.

Στο προεδρικό αεροσκάφος επέβαιναν επίσης και μέλη του υπουργικού συμβουλίου, όπως ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ.

Ο Ερντογάν έγραψε στο Twitter:

«Ελπίζω ότι το κτίριο του τερματικού σταθμού και ο διάδρομος προσγείωσης του αεροδρομίου Ercan, που εγκαινιάσαμε σήμερα, θα είναι ευοίωνα για την “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”.

»Εκτός από την άμεση συμβολή του στον τουρισμό, ένα πιο σύγχρονο και ευρύχωρο κτίριο τερματικού σταθμού θα δημιουργήσει περισσότερες επενδύσεις, έσοδα και απασχόληση.

»Το αεροδρόμιο Ercan έχει αυτήν τη στιγμή την υψηλότερη χωρητικότητα επιβατών από όλα τα αεροδρόμια της νήσου Κύπρου.

»Αυτή η πρωτοβουλία θα βοηθήσει να καθιερωθεί η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου ως αναγνωρισμένο εμπορικό σήμα στην Ανατολική Μεσόγειο, το οποίο αντιπροσωπεύει ένα προπύργιο σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

»Το αεροδρόμιο Ercan προσφέρει επί του παρόντος απευθείας πτήσεις μόνο προς την Türkiye λόγω των αθέμιτων και παράνομων πρακτικών της διεθνούς κοινότητας.

»Το αεροδρόμιο Ercan παρέχει υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα πολιτικής αεροπορίας.

»Το αεροδρόμιο εξυπηρετεί επιβάτες εσωτερικού και εξωτερικού με προηγμένη τεχνολογία και τουρκική φιλοξενία.

»Δεν θα αργήσει ο νέος τερματικός σταθμός και ο νέος διάδρομος προσγείωσης, που εγκαινιάσαμε σήμερα, να χρησιμοποιηθούν για διεθνείς πτήσεις.

»Καλώ τη διεθνή κοινότητα να εισακούσει το κάλεσμα του πρώην Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, ο οποίος αναγνώρισε ότι δεν υπάρχει ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που να δικαιολογεί την απομόνωση των Τουρκοκυπρίων αδελφών και αδελφών μας και να άρει αυτούς τους καθαρά πολιτικούς περιορισμούς χωρίς νομική βάση.

»Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου για υποστήριξη του ιδεώδους δύο ισότιμων κρατών που συνυπάρχουν στο νησί της Κύπρου, σε αντίθεση με την κυριαρχία, την ένταση και την κουλτούρα σύγκρουσης».

Σχετικά άρθρα