Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συγκεντρώνονται ρωσικά στρατεύματα στα σύνορα με την Ουκρανία

Συγκεντρώνονται ρωσικά στρατεύματα στα σύνορα με την Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ουκρανία, Ρωσία,

Συγκεντρώσεις ρωσικών στρατευμάτων στη μεθόριο με την Ουκρανία αναφέρουν ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν πηγές.

Το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του διευκρίνισε ότι «κινήσεις του ρωσικού παρατηρούνται από το πρωί κοντά στα σύνορα στην περιοχή της Κριμαίας αλλά τα στρατεύματα έχουν επιστρέψει στις βάσεις τους».

Σύμφωνα με το AGTIntelligence η Ρωσία συγκεντρώνει στρατεύματα στο Μπελγκορόντ 40 χλμ. από τα ουκρανικά σύνορα, ενώ οι δυνάμεις που βρίσκονται σε Ροστόφ, Ντον και Σεβαστούπολη βρίσκονται επίσης σε αυξημένη επιφυλακή.

Το ισραηλινό Debka αναφέρει ότι μονάδες οι οποίες βρίσκονταν σε καθήκοντα επιφυλακής για τους Ολυμπιακούς του Σότσι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα με μεταφορικά αεροσκάφη της ρωσικής Αεροπορίας στο Ροστόφ ενώ άλλες μονάδες έχουν ενισχύσει τη δύναμη στη Σεβαστούπολη, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει την ρωσική κινητικότητα στο Μπελγκορόντ το οποίο βρίσκεται βόρεια της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας και προπύργιο των ρωσόφωνων, Χάρκοβο.

Νωρίτερα, η Ρωσία είχε απορρίψει την παρότρυνση των ΗΠΑ να μην επέμβει στρατιωτικά στην Ουκρανία και τονίζει, σε σχετική ανεπίσημη απάντηση πηγής του υπουργείου Εξωτερικών της, ότι εκείνη με τη σειρά της συμβουλεύει τις ΗΠΑ να μην επεμβαίνουν στρατιωτικά σε άλλες χώρες!

Συγκεκριμένα η πηγή την οποία επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ, τόνισε δεικτικά ότι “Η σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Σούζαν Ράις θα πρέπει να συμβουλεύσει την ηγεσία της χώρας της, και όχι τη ρωσική, να αποφύγει την προσφυγή στη βία”.

«Έχουμε δει τις εκτιμήσεις της εμπειρογνώμονος Σούζαν Ράις, που βασίζονται σε αλλεπάλληλες στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ σε διάφορα σημεία του κόσμου, ειδικά εκεί όπου η αμερικανική κυβέρνηση θεωρεί ότι κινδυνεύουν τα δυτικά δημοκρατικά πρότυπα ή τα κυβερνώντα καθεστώτα αρχίζουν πολύ φανερά να… χάνουν τον έλεγχο», είπε η πηγή της ρωσικής διπλωματίας την οποία επικαλέστηκε το πρακτορείο.

«Θεωρούμε ότι η σημερινή προεδρική σύμβουλος θα πρέπει να δώσει αυτού του είδους τη συμβουλή σχετικά με το σφάλμα της χρήσης βίας στην αμερικανική ηγεσία σε περίπτωση λήψης απόφασης για μία νέα επέμβαση”, συνέχισε η πηγή.

Σχετικά άρθρα