Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σαουδάραβας διάδοχος οδηγούσε κι Ερντογάν συνοδηγός – Ασιανοί δίχως τιμή

Ο Σαουδάραβας διάδοχος οδηγούσε κι Ερντογάν συνοδηγός – Ασιανοί δίχως τιμή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπας Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σαουδική Αραβία, Τουρκία,

Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν γύρισε, οδηγώντας ο ίδιος, τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκεί που φιλοξενούνταν μετά την ολοκλήρωση των επίσημων συνομιλιών που διεξήχθησαν στο παλάτι Αλ Σαλάμ στην Τζέντα τη Δευτέρα 17/7, ανέφερε το Σαουδαραβικό Πρακτορείο Τύπου (SPA).

Το βίντεο δείχνει τους δύο ηγέτες να βγαίνουν από το παλάτι και να φεύγουν με το ίδιο αυτοκίνητο, με τον διάδοχο να οδηγεί και τον Ερντογάν στη θέση του συνοδηγού.

Το παραμύθι του Ερντογάν στους Σαουδάραβες είναι προφανώς το γνωστό, είναι το ίδιο που είπε και στους Ρώσους για να τα «βρουν» μετά την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού στη Συρία.

«Συγγνώμη, με εξαπάτησαν» θα τους είπε, αυτός ο γλοιώδης μαφιόζος που συνηθίζει να γλείφει εκεί που έφτυνε και μάλιστα το κάνει με απόλαυση, γιατί είναι τζάμπα μάγκας και οι δυτικοί που τον κοιτάνε με «δέος» είναι ανθρωπάκια ανάξια να ηγούνται του δυτικού πολιτισμού.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ερντογάν ζητούσε την παραδειγματική τιμωρία του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Τώρα ο «φονιάς» πήγε βόλτα εκείνον που τον έβριζε και χαμογελούσαν αμφότεροι όπως ξέρουν πολύ καλά να κάνουν από πάντα οι ανατολίτες δίχως τιμή.

Τέτοια είναι τα ήθη τους, άτιμοι κουτοπόνηροι, γι’ αυτό κι εμείς οι Έλληνες τους λέγαμε «βαρβάρους».

Δεν είναι όμως η μοναδική φορά στην ιστορία που η Δύση «κανακεύει» την Τουρκία, ούτε είναι άγνωστη σε εμάς τους Έλληνες η «ευλυγισία» των Αράβων, εξάλλου, όπως είναι γνωστό από την ιστορία και την ιστορία της περιοχής, οι Έλληνες έχουν τιμή και γι’ αυτό τιμούν τις συμμαχίες τους.

Το Σαουδαραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων (SPA) ανέφερε ότι ο Ερντογάν έκανε δώρο τόσο στον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν όσο και στον Πρίγκιπα διάδοχο δύο τουρκικής κατασκευής ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Είναι βέβαιο ότι οι Σαουδάραβες τα πέταξαν. Το δούλεμα έχει και όρια.

Ο Ερντογάν έφτασε στη Τζέντα για επίσημη επίσκεψη στο πλαίσιο της περιοδείας στον Κόλπο που θα περιλαμβάνει το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ, MBS όπως τον φωνάζουν, και ο Ερντογάν είχαν επίσημες συνομιλίες που αφορούσαν τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, οι ηγέτες επέβλεψαν την υπογραφή αρκετών διμερών συμφωνιών που καλύπτουν διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας, της άμυνας και των επενδύσεων.

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν μνημόνια συνεννόησης (MOUs) για συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, της αμυντικής βιομηχανίας, της έρευνας και ανάπτυξης· άμεσες επενδύσεις και μέσα ενημέρωσης.

Επίσης, η Σαουδική Αραβία σύναψε δύο συμβάσεις με την τουρκική αμυντική εταιρεία Baykar, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας (SPA).

Σχετικά άρθρα