Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε λίγες εβδομάδες Ουκρανοί αρματιστές θα μπορούσαν να είναι έτοιμοι να πάνε στη μάχη με τανκς «Abrams»

Σε λίγες εβδομάδες Ουκρανοί αρματιστές θα μπορούσαν να είναι έτοιμοι να πάνε στη μάχη με τανκς «Abrams»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άρματα Μάχης, Γερμανία, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ουκρανία, Πεντάγωνο, Ρωσία,

Ουκρανοί στρατιώτες που εκπαιδεύονται σε αμερικανικά άρματα μάχης Abrams στη Γερμανία θα μπορούσαν να είναι έτοιμοι για μάχη σε λίγες εβδομάδες.

Αυτό γράφει το αμυντικό έντυπο Stars and Stripes, δημοσιογράφος του οποίου επισκέφθηκε το χώρο εκπαίδευσης στη Βαυαρία, όπου εκπαιδεύονται περίπου 200 Ουκρανοί αρματιστές, αναφέρει το Censor.NET με πηγή τη Φωνή της Αμερικής.

Σύντομα θα είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν αυτά τα τανκς εναντίον των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, δήλωσαν οι εκπαιδευτές τους.

Το Πεντάγωνο σχεδιάζει να παραδώσει 31 ανακαινισμένα άρματα μάχης Abrams στο Κίεβο μέχρι το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.

«Καθώς συνεχίζουμε να εκπαιδεύουμε τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σε όλο και πιο προηγμένα οπλικά συστήματα, συνεχίζουμε να εκπλησσόμαστε με το πόσο γρήγορα προσαρμόζονται», δήλωσε ο William Speaks, εκπρόσωπος της Διοίκησης των Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

«Θέλουν να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες, τις οποίες μπορούμε να παρέχουμε.

»Είναι ενεργητικοί, εμπνευσμένοι και έτοιμοι», δήλωσε εκπρόσωπος των αμερικανικών δυνάμεων, που συμμετείχε σε εκπαίδευση με άρματα μάχης Abrams, για τους Ουκρανούς.

Η εκπαίδευση θα συνεχιστεί μετά την αναχώρηση των στρατιωτών από τη Γερμανία και θα δημιουργηθούν κανάλια για να επικοινωνήσουν τα πληρώματα με Αμερικανούς εμπειρογνώμονες εάν προκύψουν προβλήματα, ανέφερε η εφημερίδα.

Τα τανκς στα οποία εκπαιδεύονται οι Ουκρανοί είναι διαφορετικά από αυτά που θα σταλούν στο πεδίο της μάχης.

Τα άρματα μάχης τροποποιούνται πρώτα αφαιρώντας την ευαίσθητη τεχνολογία για να αποτραπεί να πέσουν στα χέρια των των ρωσικών δυνάμεων, έγραψε η εφημερίδα USA Today τον Μάιο.

Οι δημοσιογράφοι σημειώνουν ότι τα άρματα μάχης Abrams μπορεί να είναι λιγότερο κατάλληλα για πολεμικές συνθήκες στην Ουκρανία από, για παράδειγμα, το γερμανικό Leopard.

Οι ειδικοί διαβεβαιώνουν ότι οι παραδόσεις αμερικανικού εξοπλισμού έχουν μεγάλη συμβολική αξία και αποτελούν επίσης επένδυση στη μακροπρόθεσμη ασφάλεια της Ουκρανίας.

Σχετικά άρθρα