Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ουκρανός Εκπρόσωπος: Οι μισθοφόροι της «Βάγκνερ» που κατέφυγαν στη Λευκορωσία δεν αποτελούν προς το παρόν απειλή

Ουκρανός Εκπρόσωπος: Οι μισθοφόροι της «Βάγκνερ» που κατέφυγαν στη Λευκορωσία δεν αποτελούν προς το παρόν απειλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιδιωτικός Στρατός Βάγκνερ, Λευκορωσία, Μισθοφόροι, Ουκρανία, Ρωσία,

Οι μαχητές του μισθοφορικού στρατού «Βάγκνερ», που έφτασαν στη Λευκορωσία, δεν αποτελούν ακόμη απειλή για την Ουκρανία. Ωστόσο, είναι πιθανό η Λευκορωσία να τους χρησιμοποιήσει για προβοκάτσια.

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κρατικής Υπηρεσίας Συνοριοφυλακής της Ουκρανίας Αντρίι Ντεμτσένκο στον αέρα του τηλεμαραθώνιου, μεταδίδει το Censor.NET επικαλούμενο το RBC-Ukraine.

«Τώρα, οι υπηρεσίες πληροφοριών μας παρακολουθούν ότι χωριστές ομάδες μισθοφόρων έχουν συγκροτηθεί στο έδαφος της Λευκορωσίας, αλλά δεν μιλάμε για μαζική ή μεγάλης κλίμακας εγκατάσταση ανδρών της “Βάγκνερ”.

»Μιλάμε για αρκετές εκατοντάδες που θα τοποθετηθούν στο μέλλον σε εκείνα τα μέρη που έχουν προετοιμαστεί», είπε ο εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε ότι οι συνοριοφύλακες και ο στρατός συνεχίζουν να παρακολουθούν την κίνηση των «Βαγκνεριανών» σε ολόκληρη τη Λευκορωσία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επί του παρόντος οι μαχητές του μισθοφορικού στρατού «Βάγκνερ» που έχουν φτάσει στη Λευκορωσία, δεν αποτελούν απειλή για την Ουκρανία.

«Αυτός ο αριθμός [των μισθοοφόρων στη Λευκορωσία] δεν αποτελεί απειλή για την Ουκρανία για τη δημιουργία κάποιου είδους ομάδας κρούσης.

»Ωστόσο, φυσικά, η Λευκορωσία μπορεί να τους χρησιμοποιήσει για πιο σοβαρά πράγματα.

»Για παράδειγμα, για να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στο σύνορα με την Ουκρανία ή με άλλες χώρες με τις οποίες συνορεύει η Λευκορωσία», τόνισε ο Ντεμτσένκο.

Να σημειωθεί ότι το παρατηρητήριο Belarusian Gayun ανέφερε ότι το πρωί της 15ης Ιουλίου εντοπίστηκε στη Λευκορωσία μια μεγάλη φάλαγγα οχημάτων με μαχητές του μισθοφορικού στρατού της «Βάγκνερ».

Σχετικά άρθρα