Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άμπου Ντάμπι: Μεγαλειώδης υποδοχή του Ινδού πρωθυπουργού Μόντι από τους Εμιρατιανούς

Άμπου Ντάμπι: Μεγαλειώδης υποδοχή του Ινδού πρωθυπουργού Μόντι από τους Εμιρατιανούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ινδία ή Μπάρατ, Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, Ναρέντρα Μόντι,

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι έφτασε στο Άμπου Ντάμπι το Σάββατο 15 Ιουλίου μετά από ένα επίσημο ταξίδι στο Παρίσι για τον εορτασμό, μεταξύ άλλων, της γαλλικής εθνικής εορτής, της Ημέρας της Βαστίλης, όπου ήταν επίτιμος καλεσμένος.

Ο Μόντι έγινε δεκτός από τον διάδοχο του Άμπου Ντάμπι, σεΐχη Χάλεντ μπιν Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν και αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν αργότερα το Σάββατο.

«Ευχαριστώ τον διάδοχο του θρόνου υψηλότατο σεΐχη Χάλεντ μπιν Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν που με καλωσόρισε στο αεροδρόμιο σήμερα», έγραψε ο Μόντι στο Twitter.

Κατά τη διάρκεια της μονοήμερης επίσκεψης, οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν τη συνεργασία σε παγκόσμια θέματα και τρόπους ενίσχυσης του διμερούς εμπορικού συμφώνου που τέθηκε σε ισχύ τον Μάιο του 2022, σύμφωνα με προηγούμενη έκθεση του ινδικού Υπουργείου Εξωτερικών.

«Περιμένω με ανυπομονησία τις συζητήσεις με τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, οι οποίες θα εμβαθύνουν περαιτέρω τη συνεργασία Ινδίας-ΗΑΕ», είπε σε ξεχωριστή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το ψηλότερο κτίριο του κόσμου και ένα σημαντικό ορόσημο του Ντουμπάι, ο ουρανοξύστης Μπουρτζ Χαλίφα, φωτίστηκε με την ινδική σημαία, μια φωτογραφία του Μόντι και ένα μήνυμα που τον καλωσόριζε στο κράτος του Κόλπου την Παρασκευή.

Το Reuters την Παρασκευή επικαλέστηκε πηγές που ανέφεραν ότι η Ινδία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενδέχεται να ανακοινώσουν την έναρξη ενός μηχανισμού πληρωμής ρουπίων-ντιρχάμ για τη διευθέτηση του διμερούς εμπορίου.

Ο μηχανισμός, εάν εφαρμοστεί, θα χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή του πετρελαίου καθώς και άλλων εισαγωγών από τα ΗΑΕ, τον τέταρτο μεγαλύτερο προμηθευτή πετρελαίου της Ινδίας.

Το διμερές εμπόριο μεταξύ Ινδίας και ΗΑΕ ήταν 84,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022-2023.

Η Ινδία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος εισαγωγέας και καταναλωτής πετρελαίου στον κόσμο.

Σχετικά άρθρα