Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εγκαίνια του νέου προεδρικού μεγάρου του Ερντογάν

Εγκαίνια του νέου προεδρικού μεγάρου του Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,

Την Τετάρτη θα εγκαινιαστεί το νέο αμφιλεγόμενο προεδρικό μέγαρο του Ερντογάν, που επικρίνεται από οικολόγους ως περιβαλλοντικό έγκλημα, αλλά και από την αντιπολίτευση ως ξεκάθαρο δείγμα των αυτοκρατορικών του προθέσεων. Τα εγκαίνια θα γίνουν στο πλαίσιο των εορτασμών της 91ης επετείου της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Ο Ερντογάν, που είναι ο 12 πρόεδρος της Τουρκίας, αποφάσισε ότι δε θέλει να χρησιμοποιήσει το παλάτι στο λόφο Τσανκάγια της Άγκυρας, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί από όλους τους προέδρους μέχρι σήμερα, ακόμη και από τον Ατατούρκ. Αντιθέτως, οι εορτασμοί θα λάβουν χώρα στο “Ακ Σαράι”, το “Λευκό Παλάτι”, όπως ονομάστηκε.

Η κατασκευή του “Λευκού Παλατιού” ξεκίνησε από τον Ερντογάν όσο ακόμα βρισκόταν στην πρωθυπουργία, και κόστισε 270 εκατ. ευρώ και διαθέτει 1.000 δωμάτια σε έκταση 300 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.

Το “παλιό” προεδρικό μέγαρο παραχωρήθηκε στον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και την οικογένεια του.

Η μετακόμιση στο νέο μέγαρο συμβολίζει για τον Ερντογάν την μετάβαση της χώρας σε νέα τροχιά, για τους επικριτές του, όμως, είναι ένα ακόμα δείγμα προδοσίας. Φανερώνει την απομάκρυνση της χώρας από τον κοσμικό της χαρακτήρα και προδίδει την κληρονομιά του ιδρυτή, Κεμάλ Ατατούρκ.

Σχετικά άρθρα