Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαλκανική «τρέλα»! Αλβανός «ιστορικός» λέει ότι οι Καλάς του Πακιστάν είναι… Αλβανοί

Βαλκανική «τρέλα»! Αλβανός «ιστορικός» λέει ότι οι Καλάς του Πακιστάν είναι… Αλβανοί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Καλάς (Φυλή Πακιστάν), Πακιστάν,

Δεν μας έφταναν οι ψευδοαρχαιομακεδόνες που ζουν στη Βόρεια Μακεδονία, οι οποίοι ήθελαν «δική τους» τη φυλή των Καλάς (των φερόμενων ως απογόνων του Μεγ. Αλεξάνδρου στο Πακιστάν), τώρα εμφανίστηκαν και κάποιοι Αλβανοί που «διεκδικούν» τη φυλή των Καλάς -που κατοικούν στο ορεινό Πακιστάν- ως δήθεν… Αλβανούς -δήθεν «Ιλλυριούς»- απόγονους του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η αλβανική εφημερίδα «Σοτ», δημοσίευσε άρθρο του Kastriot Aliaj με τίτλο: «Η ιστορία της λήθης των Χούνζα, απογόνων του Μέγα Αλέξανδρου».

Αφού ισχυρίζεται ότι οι Αλβανοί ζουν σήμερα σε 23 χώρες του κόσμου και ανέρχονται σε 20 εκατ. άτομα, μολονότι στην Αλβανία ζουν μόνο 2,8 εκ άτομα, ο αρθρογράφος αναφέρεται σε μια ξεχωριστή φυλή, τη «φυλή των Καλάς ή Χούνζα, που ζει σε ορεινή περιοχή στα σύνορα μεταξύ Πακιστάν, Αφγανιστάν, Κίνας και Τατζικιστάν» και η οποία δεν μοιάζει με καμία από τις άλλες φυλές της περιοχής, έχει διαφορετικά ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά και ομιλεί μια διάλεκτο της πελασγο-ιλλυρο-αλβανικής γλώσσας.

Επισημαίνει ότι η πολιτιστική κληρονομιά της φυλής αυτής μοιάζει με την αλβανική [απίθανο;] και προσθέτει πως είναι ιλλυρικό φύλο και βρίσκεται εκεί από τον 3 ο π.Χ αιώνα, ήταν στρατιώτες του Μέγα Αλέξανδρου.

Τέλος, ο αρθρογράφος κάνει έκκληση στις αλβανικές Αρχές να καταβάλουν προσπάθειες προσέγγισης της φυλής, διότι τόσο οι Έλληνες, όσο και οι Σλαβο-Μακεδόνες (sic), όπως ισχυρίζεται, «προσπαθούν να τους παρουσιάσουν ως δικούς τους».

Ορισμένοι στην Αλβανία δεν είναι… γραφικοί, όπως νομίζουν στην Αθήνα, είναι βαθιά επικίνδυνοι κι όλη αυτή η τρέλα πρέπει να «κοπεί» με το καλό ή το κακό.

Σχετικά άρθρα