Ισλαμικό ΚράτοςΜετάλλαξη Όμικρον
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου στη Λευκωσία

Οι υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου στη Λευκωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Αντώνης Σαμαράς, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ελλάδα, Ενέργεια, Κύπρος, Μπαρμπαρός, Νίκος Αναστασιάδης,

Συναντώνται την Τετάρτη στη Λευκωσία οι Υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, Ι.Κασουλίδης, Ευ.Βενιζέλος και Σ. Σούκρι αντίστοιχα. Η συνάντηση κρίνεται σοβαρή για την ενίσχυση της τριμερούς συνεργασίας, ιδιαίτερα για θέματα ενέργειας.

Η συνάντηση θα προετοιμάσει και τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των τριών χωρών Νίκου Αναστασιάδη, Αντώνη Σαμαρά και Στρατηγού Σίσσι, που θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο, στις 8 Νοεμβρίου.

Μια ημέρα νωρίτερα, θα επισκεφθεί την Κύπρο, για επαφές με την πολιτική ηγεσία, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς.

Πριν από την υπουργική συνάντηση ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα δεχθεί χωριστά τους κ.κ. Σούκρι και Βενιζέλο. Στο μεταξύ, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος “Μπαρπαρός”, συνεχίζει τις προκλήσεις του στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Σύμφωνα μα αρμόδιες πηγές, χθες το “Μπαρπαρός” μαζί με τη φρεγάτα “Γκοκτσού” βρέθηκαν εντός της κυπριακής ΑΟΖ, στο βόρειο τμήμα του οικοπέδου εννέα και το απόγευμα στο οικόπεδο δύο. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η εταιρεία ΕΝΙ συνεχίζει κανονικά τη γεώτρηση στο κοίτασμα “Ονασαγόρας” στο τεμάχιο εννέα.

Σχετικά άρθρα