Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανία: Αυξάνεται το ποσοστό του AfD στην πρόθεση ψήφου

Γερμανία: Αυξάνεται το ποσοστό του AfD στην πρόθεση ψήφου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για AfD Εναλλακτική για τη Γερμανία, Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Γερμανία, Δημοσκοπήσεις, Θουριγγία,

Το 34% των ψηφοφόρων στη Θουριγγία της Γερμανίας θα στήριζαν το ακροδεξιό κόμμα AfD, αν γίνονταν εκλογές την Κυριακή, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε σήμερα το κρατικό δίκτυο ραδιοτηλεόρασης MDR.

Σύμφωνα με το MDR, πρόκειται για αύξηση εννέα μονάδων σε σχέση με πέρυσι.

Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από το Infratest dimap, δημοσιεύεται την ώρα που στη Γερμανία μαίνεται έντονη πολιτική αντιπαράθεση για την άνοδο της ακροδεξιάς.

Το αριστερό Die Linke (20%), οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD- 10%) και οι Πράσινοι (5%) συγκεντρώνουν μαζί σχεδόν ίδιο ποσοστό με το AfD, όπως δείχνει η δημοσκόπηση.

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) βρίσκονται στη δεύτερη θέση της πρόθεσης ψήφου, με 21%, πτώση μίας μονάδας σε σχέση με πέρυσι.

Οι δ Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) φαίνεται να κερδίζουν το 4%, κάτω από το όριο του 5% που είναι απαραίτητο για την είσοδό τους στο τοπικό κοινοβούλιο της Θουριγγίας.

Ο πρώτος δήμαρχος

Το AfD σημείωσε ακόμη μία εκλογική νίκη την Κυριακή, καθώς κατάφερε να εκλέξει τον πρώτο του πλήρους απασχόλησης δήμαρχο κωμόπολης, μία εβδομάδα αφού εξελέγη ο πρώτος περιφερειάρχης που υποστηριζόταν από το κόμμα.

Ο Χάνες Λοτ, 42 ετών, εξελέγη δήμαρχος του Ράγκουν-Γιέσνιτς, μιας κωμόπολης περίπου 9.000 κατοίκων στο κρατίδιο Σαξονία- Άνχαλτ στην ανατολική Γερμανία.

Πριν από μόλις μία εβδομάδα ο υποψήφιος του AfD Ρόμπερτ Στούλμαν κέρδισε στις περιφερειακές εκλογές του Ζόνεμπεργκ, που βρίσκεται στη Θουριγγία, και έγινε ο πρώτος περιφερειάρχης που εκλέγεται από το ακροδεξιό κόμμα.

Σχετικά άρθρα