Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ παραμένει στο ΝΑΤΟ για ακόμα ένα χρόνο – Χαιρετίζει ο Μπάιντεν

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ παραμένει στο ΝΑΤΟ για ακόμα ένα χρόνο – Χαιρετίζει ο Μπάιντεν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενς Στόλτενμπεργκ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Τζο Μπάιντεν,

Την παράταση της θητείας του γενικού γραμματέα Γενς Στόλτενμπεργκ κατά ένα έτος, έως τον Οκτώβριο του 2024, αποφάσισε το ΝΑΤΟ, με φόντο τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ, πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας, ανέλαβε τη θέση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ το 2014.

Η θητεία του έχει ήδη παραταθεί τρεις φορές.

«Με τιμά η απόφαση των συμμάχων του ΝΑΤΟ να παραταθεί η θητεία μου ως γενικός γραμματέας ως τον Οκτώβριο του 2024», έγραψε ο ίδιος στο Twitter.

Χαιρετίζει ο Μπάιντεν

Την παράταση της θητείας του Γενς Στόλτενμπεργκ στην ηγεσία του ΝΑΤΟ χαιρέτισε την Τρίτη 4/7 ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, χαρακτηρίζοντας τη συμμαχία «πιο ισχυρή, πιο ενωμένη και αποφασισμένη από ποτέ».

«Χάρη στη σταθερή ηγεσία του, την εμπειρία του και την κρίση του, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ επέτρεψε στη Συμμαχία μας να αντιμετωπίσει τις πιο σημαντικές προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο», δήλωσε ο Μπάιντεν σύμφωνα με ανακοίνωση, μια εβδομάδα πριν από τη σύνοδο κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας στο Βίλνιους της Λιθουανίας που θα επικεντρωθεί στην Ουκρανία.

Σχετικά άρθρα