Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολεμικό Ανακοινωθέν Κομπάνι: Δεκάδες νεκροί τζιχαντιστές

Πολεμικό Ανακοινωθέν Κομπάνι: Δεκάδες νεκροί τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές,

Πολεμικό Ανακοινωθέν εξέδωσε η διοίκηση των Κούρδων στην Κομπάνι για τη 43η ημέρα της πολιορκίας από το Ισλαμικό Κράτος.

Το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε επίθεση με όλμους και πυραύλους στο κέντρο της πόλης, μετά την αποτυχία του να προωθηθεί εξαιτίας της σθεναρής αντίστασης του YPG.

Οι πιο σκληρές μάχες μεταξύ των Κούρδων ανταρτών και των συμμοριτών δόθηκαν στο ανατολικό μέτωπο της πόλης, στη συνοικία Κανία Κούρδα, στην περιοχή του Δημαρχείου και στην Πλατεία Αζάντι (Πλατεία Ελευθερίας).

Τουλάχιστον 18 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στη συνοικία Κανία Κούρντα και 9 ακόμα στην πλατεία Αζάντι.

Επίσης το YPG απέκρουσε μια επίθεση αυτοκτονίας από το Ισλαμικό Κράτος, με αυτοκίνητο βόμβα, στην περιοχή του Δημαρχείου το πρωί της Τρίτης. Οι Κούρδοι αντάρτες πήραν λάφυρα μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών από τους τζιχαντιστές στις μάχες που δόθηκαν στην περιοχή.

Στο νότιο μέτωπο της Κομπάνι σκοτώθηκαν 7 συμμορίτες και καταστράφηκε ένα όχημα των τζιχαντιστών που έφερε στην καρότσα του πολυβόλο.

Από την πλευρά των Κούρδων σκοτώθηκαν 4 αντάρτες.

Σχετικά άρθρα